У 2 поліклініці раптово помер чоловік, який йшов до лікаря

У 2 поліклініці раптово помер чоловік, який йшов до лікаря
  • Коли чоловік знепритомнів, до нього кинулись студенти-медики. Йому робили штучний масаж серця, а сімейні лікарі, що повибігали з кабінетів, намагались дати якісь пігулки, розповів очевидець.
  • Тіло накрили і поклали на кушетці у коридорі, призначеній для відвідувачів, аби присіли, очікуючи на прийом лікаря. Десь через пів години тіло, що досі лежить у коридорі, прикрили ширмою.  
  • Чоловік, близько 60 років, помер щойно в коридорі поліклініці, — зателефонував журналістці читач Андрій. — Йому намагались допомогти, робили штучний масаж серця, сімейні повибігали з кабінетів, намагались дати якісь таблетки. На жаль, він помер. Це все відбувалось в мене на очах.

Пан Андрій прийшов до 2 поліклініки, що на вул. Купчинського, 10 листопада близько 9.30. Піднявся на 2 поверх і сидів під одним з кабінетів, неподалік сходів, очікуючи на прийом до лікаря. Раптом побачив, як на 2 поверх піднявся чоловік, йому, напевне, стало зле. Той сів на лавку і знепритомнів. До нього, за словами п. Андрія, кинулись чи то студенти-медики, чи то інтерни. Молодих людей у білих халатах було кілька. Повибігали і сімейні лікарі з кабінетів.   

  • Казали, що він йшов до лікаря. Йому було зле. Але ліфт не працював, то піднімався на 2 поверх пішки. Вийшов і фактично впав, — розповів читач. — З ним, напевне, жінка і донька були. Вони почали кричати, кликати на допомогу. Люди позбігались…

Хвилин 20 чоловіка намагались повернути до життя. Прийшов, за словами читача, певно якийсь лікар-реаніматолог. Але ні лікарської валізи, ні інших обладунків в нього не було. Невдовзі тіло залишили на кушетці і накрили. Повз проходили люди, які поспішали на прийом до лікарів.     

Відео дня

Чоловікові, за словами очевидця, близько 60 років. Тіло з коридору досі не забрали. Проте десь за півгодини його закрили ширмою.

Ми намагались дізнатись детальнішу інформацію та отримати коментарі.

Зранку начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міськради Василь Даньчак відмовився коментувати журналістам цей випадок, пославшись на зайнятість. Вже близько 15.30 нам вдалось таки додзвонитись до посадовця. Проте інформації ані про вік пацієнта, ані на що скаржився, ані про те, до якого лікаря йшов, нам не надали. Причому журналісти наголосили, що не просимо ані персональних даних чоловіка, ані його точний діагноз, дотримуючись вимог Закону про персональні дані. Василь Даньчак лише підтвердив, що такий прикрий випадок і справді стався на території поліклініки №2 вранці 10 листопада. Та запевнив, що у відділі почали службове розслідування. І коментувати зможуть лише за його результатами.

Як стало відомо "20 хвилин" від власних джерел, наближчених до медичної галузі Тернопільщини, чоловікові поза 70. Він дуже погано почувався і того ранку прийшов до поліклініки. Підійшов до реєстратури, просив записати на прийом до сімейного лікаря. Пояснював, що він "чорнобилець", що йому дуже погано, і просив обслужити його без черги. Йому дали направлення до лікаря, проте на прийом чоловік так і не потрапив - ледь піднявшись на 2 поверх, впав у коридорі. Тіло забирали через кілька годин, після приїзду поліції.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Olga Balaban

    Немає людяності у деяких лікарів якщо можна назвати їх лікарями ....не думають що в житті таке статись може і з ними 😡
  • Михайло Грушів

    З цими сімейними лікарями цілий анекдот.Вони як коти в сметані ,а гонору більше як знань. Хтось придумав таке....
  • Читач87

    Поки що, наша лікарня то дно...
  • Nadia Faulkner

    Виникають великі сумніви в компетентності лікарів. "Сімейні лікарі намагались дати якісь пігулки". Яка дикість. Коли ті сімейні лікарі останній раз проходили навчання з невідкладної допомоги? Які бл.... пігулки? 🤦‍♀️

keyboard_arrow_up