Партнер рубрики Події

Закодовані українські телеканали знову розкодують. Коли чекати змін

Закодовані українські телеканали знову розкодують. Коли чекати змін
  • За те, щоб дивитись українські телеканали, тепер не потрібно платити. Це стосується власників супутникових тарілок.
     
  • Президент України та медіагрупи дійшли згоди до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів.

З 28 січня внаслідок кодування сигналу українці не могли вільно переглядати понад 20 українських каналів, серед них 1+1, ТЕТ, 2+2, ПлюсПлюс, УНІАН, Бігуді, СТБ, ICTV, Новий канал, M1, M2, ОЦЕ ТБ, Інтер, К1, К2, НТН, Мега, Піксель, Enter-фільм, Zoom, Україна, Індиго ТБ та НЛО ТБ.

Основні українські телеканали найближчим часом розблокують супутниковий сигнал, про це повідомили в Офісі Президента.

З представниками медіагруп домовилися до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів. 

Українці не мають можливості дивитися українські телеканали.

«Ми маємо просто безліч листів і тисячі дзвінків у Офіс Президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій», – сказав Володимир Зеленський.

Відео дня

За словами Президента, внаслідок цього альтернативою там стало російське телебачення.

«Ми приїхали туди, побачили, що і російське радіомовлення, і телебачення є не лише на тимчасово окупованих територіях. Воно має дуже потужний сигнал і на контрольованих територіях. Крім того, тоді вони «глушили» наш сигнал військовою апаратурою. А зараз, мені здається, навіть не потрібно використовувати технічні засоби та гроші, щоб глушити, – ви самі відключилися», – заявив Глава держави.

Володимир Зеленський зазначив, що Рада національної безпеки і оборони України має можливість запровадити мораторій на кодування супутникового сигналу телеканалів, але це не вирішить усього спектру проблем.

Опитування

Чи варто було кодувати українські канали під час «медіавійни»?

Вихід з ситуації

«Ми хочемо зараз знайти вихід із цієї ситуації. У нас завдання дуже просте: щоб люди мали можливість дивитися саме українське телебачення, особливо на тих територіях, до яких ми зараз не маємо іншого доступу, крім інформаційного», – підкреслив він.

Для комплексного вирішення проблеми з доступом українців до інформації Президент запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення «ЗЕОНБУД» до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу. Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення.

Також «ЗЕОНБУД» до 1 травня 2020 року має забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України відповідно до раніше взятих зобов’язань. Крім того, оператор повинен модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Водночас Глава держави та представники медіагруп дійшли згоди до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій своїх загальнонаціональних телеканалів і таким чином знову зробити телебачення доступним для українських громадян.

«Ми дуже хочемо, щоб це справді була міжнародна версія. Ми вас дуже просимо, щоб це була виважена міжнародна версія і з пріоритетним контентом», – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, оператори супутникового мовлення Xtra TV та Viasat мають розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення. Таким чином ці громадяни отримають можливість переглядати закодовані телеканали.

Учасники зустрічі домовилися залучити РНБО для координації зусиль з медіагрупами щодо боротьби з порушеннями авторського права. 

Глава держави поставив завдання секретарю РНБО проконтролювати виконання домовленостей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Николай Матяш

    да вы розумни от у меня бабуся 85 рокив не може без телевизора ищо теперь в пенсию 2000 тисячи купувти новый тюнер тай ще платити лутше будем дывиться Россию .
    Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/u-berezni-rozblokuyut-zakodovani-ukrayinski-telekanali-11038696.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

  • Николай Матяш

    да вы розумни от у меня бабуся 85 рокив не може без телевизора ищо теперь в пенсию 2000 тисячи купувти новый тюнер тай ще платити лутше будем дывиться Россию .
  • Andrey Sooher

    Не треба розкодовувати,будьте людьми!не хочеться знову дивитеся то мило і  ту брехню.
  • Олександр Лисенко

    Закодовані телеканали на супутнику ніхто не збирається розкодовувати!!!  До 16 березня з'явиться у відкритому доступі лишень один канал - міжнародна версія від медія-групи "Star-Light media", інші медія-групи такі версії вже мають - Inter+, 1+1 International, Ukraina 24. А ще до 1 травня довстановлюють 47 нових ретрансляторів Т2.  Все решта - без змін.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Юна художниця з Мистецької школи Інга Дудаш стала лауреаткою премії Івана Марчука photo_camera 21:03 Як біля Тернополя працює Центр реабілітації для залежних play_circle_filled photo_camera 20:03 «20 хвилин» отримали документи, як депутат облради виїхав за кордон у відрядження, а потім зник 19:01 У Тернополі посмертно нагородили трьох поліцейських photo_camera Від читача 17:10 Бережани. Переселенцям - про працевлаштування, навчання, підприємництво 18:10 Торгівля людьми досі актуальна. Як діяти, якщо ви постраждали від експлуатації 17:35 У ДСНС показали як Тернопільські піротехніки розміновують Харківщину 16:54 У Тернополі до Дня Героїв відкриють Алею пам'яті «Незламні» 16:15 Податок на бездітність: депутат запропонував, потім відкликав, а соцмережі активно обговорюють 15:38 Чи є електронна черга у ТЦК для тернополян та чи видаватимуть направлення на ВЛК 15:07 Студенти в Україні, ймовірно, розпочинатимуть навчальний рік в серпні і вчитимуться по суботах 14:33 Біля Драмтеатру після ремонту комунікацій відновлюють покриття play_circle_filled photo_camera 13:57 Як оновити дані військовозобов'язаного у ЦНАПі Тернополя: чи є черги та чи працює система play_circle_filled photo_camera 13:15 У селі неподалік Заліщиків живуть вовки, мавпи та єнот. Але до утримання є питання play_circle_filled photo_camera 12:33 Поліція розшукала хто закопав цуценят у парку. Двох врятували 11:53 Побиття водія маршрутки в Тернополі: 20 хвилин дізналися деталі 11:30 На Тернопільщині влітку відкриють чотири табори для відпочинку дітей (ФОТО) 10:47 Мешканці Тернопільщини заплатили майже сто мільйонів податків на нерухомість 10:15 «На Рогатці» в Тернополі варто чекати на затори. Ремонтуватимуть дорогу 09:35 Графік відключення світла в Тернополі та області 21 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up