У Березовиці вибух. Загинув 31-річний поліцейський-АТОвець Ростислав Кулик

У Березовиці вибух. Загинув 31-річний поліцейський-АТОвець Ростислав Кулик

Вибух пролунав на приватному подвір'ї у Великій Березовиці близько 13.00, 26 вересня. На подвір'ї мертвим виявили тіло 30-річного Ростислава. Положення тіла - паралельно до землі. Неподалік поліцейські виявили залишки гранати РГД-5.

Чи це було самогубство, чи нещасний випадок - з'ясує слідство. У загиблого залишилася 9-місячна донька Жасмин та дружина, яка працює в поліції. Зараз жінка перебуває в декретній відпустці. 

- Це діючий працівник поліції, - повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол. - У 2015 році він перебував у зоні АТО, де отримав контузію. 

За нашою інформацією, чоловік саме проходив обстеження комісії, яка приймає рішення про комісування за станом здоров'я.

Відео дня

Сусіди шоковані тим, що сталося. Кажуть, що ще за годину до трагедії Ростислава бачили дорогою до магазину.

- Яке самогубство? Ви що? - обурюються люди.  - Він хотів жити і планував майбутнє. Він обожнював 9-місячну донечку Жасмин. З дружиною гарно жили, скандалів і сварок не було. Проживали в Березовиці, але поки робили ремонт, жили  в батьків в Тернополі. 

Сусіди кажуть, що з ним сьогодні на подвір'ї ніби-то була і дружина, малечі вони не бачили. Щоправда, кажуть люди, щодня Ростик був в Березовиці з майстрами, друзями. А от сьогодні був сам.

- Біда, яка біда... - сусіди, що стоять поблизу подвір'я, не стримують сліз. - Здається, не так давно його 30-річчя святкували. Він був надзвичайно доброю і хорошою людиною, ми просто не можемо в це повірити. 

Не вірить і категорично заперечує версію про самогубство Ростислава його близький друг Олександр. 

- Він мріяв добудувати будинок і народити з дружиною сина! Яке самогубство може бути? Ми разом планували багато справ - і щодо будинку, і по житті. Навпаки - він надзвичайно життєрадісна, весела і позитивна людина, - друг на місці трагедії так і не зміг говорити про Ростислава в минулому часі.

Як нам стало відомо, у 2016 році Ростислав Кулик отримав відзнаку Президента України Петра Порошенка "За участь в антитерористичній операції". На власній сторінці у соцмережах Ростислава багато фото в камуфляжі - із зони бойових дій. 

Коли матеріал готувався до друку, поліція оприлюднила попередню причину нещасного випадку. Це - необережне поводження з вибухонебезпечними предметами.

Загиблий – поліцейський роти поліції особливого призначення головного управління нацполіції в області. В органах внутрішніх справ - з 2006 року.

Кримінальне провадження порушене за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України - вбивство.

Редакція щиро співчуває родині, друзям і колегам загиблого. Нехай спочиває з Богом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    в нас щось до чогось то держава винна ... а треба з себе починать
  • Анонім

    Ось питається нах..... людині тримати боєприпаси в хаті тим більше гранату . Як то кажуть, якщо висить на стіні рушниця то вона колись вистрілить . Хоча ви подивіться по всій Україні  від так званих нещасних випадків  гинуть люди, котрі були в АТО ,і щось я так думаю без агантів ФСБ Росії тут не обійшлося . Ну не може бути стільки нещасних випадків з людьми , котрі служили в АТО .
  • Петро Білецький

    То не самогубство, то так дердава віддячила за службу

    Anonymous reply Петро Білецький

    При чому тут держава? (в даному конкретному випадку)

    Oleg reply Петро Білецький

    Ну от навіщо писати дурниці???  При чому тут держава???

    Алена Кай-Ореховская reply Oleg

    при тому

    Anonymous reply Алена Кай-Ореховская

    що мозгів немає ?

    Петро Білецький reply Anonymous

    Ну а хто гранату кинув ?? Вони всіх тих АТОшніків тримають в чорному списку.

    Цьвєк reply Петро Білецький

    Вони то хто?

    Петро Білецький reply Цьвєк

    підери шо при владі,  чи ви думаєте шо то не проросійські сили зараз при владі ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up