У Білій живе єнот Семен, за яким в Instagrami спостерігає більше 2000 підписників

У Білій живе єнот Семен, за яким в Instagrami  спостерігає більше 2000 підписників
  • У cім'ї з села Біла біля Тернополя уже більше року живе єнот Семен.
  • У нього є власна кімната та сторінка в соцмережі Instagram. На його сторінку @raccoonsimon_ternopil підписано 2160 підписників. 

 

18-річна Христина після навчання у Канаді та виходу на екрани українського серіалу “Київ вдень та вночі” загорілась ідеєю завести єнота. Втілити її бажання у реальність допомогла сестра та батько. 

- Під час навчання у Канаді я щодня бачила, як по тамтешніх вулицях бігають єноти, - розповідає дівчина. - Вони такі класні, пухнасті. І я задумалась над тим, щоб завести єнота вдома. А тоді ще якраз почали показувати телесеріал “Київ вдень та вночі” на одному з українських телеканалів.

В одного з героїв серіалу був єнот Семен. Дівчина дуже захопилась цим серіалом.

Відео дня

- Дивилась на того єнота і думала, що хочу, щоб такий самий ходив біля мого ліжка, - продовжує Христина. - У мене є молодша сестра і вона якраз минулого року переходила в шостий клас. Тато пообіцяв, що якщо вона отримає грамоту, то він купить все, що вона захоче. 

Коли сестра Христини отримала грамоту і сказала, що хоче єнота, то чоловік до такого не був готовий.

- Він думав може кросівки якісь, може ще щось, - пригадує дівчина. - Але точно не єнота. Але це я її підговорила, бо ж сама дуже хотіла таку тварину.

Виконати свою обіцянку татові двох дівчаток таки довелось. І у сім’ї вдома оселився Семен. Як розповідає Христина, її мама дуже любить єнота. У серпні буде більше року, як його привезли з Києва.

За вафлі готовий на все
Взагалі єноти їдять все, каже дівчина, але Семен дуже вибагливий і перебірливий у їжі. Він їсть корм кота, який також живе з сімʼєю, горішки, перепелині яйця. Мʼяса не любить. А за вафлі він готовий на все. Ще йому купують легені, сушать і він їх хрумає як сухарики. 

- Сказати, що кіт з єнотом дружать, не можу, - розповідає дівчина. - Кіт у нас дуже гордий. Але вони і не бʼються. Інколи можуть понюхати одне одного, “фиркнути”. Але потім розійдуться і живуть собі кожен на своїй території. 

Має власну кімнату
Для Семена у будинку з комірчини зробили особисту кімнату. Але це не примха, як пояснює Христина. Це для того, щоб захистити будинок від руйнації, коли єнот залишається наодинці. 

- За ним потрібно доглядати так само, як за маленькою дитиною, - каже Христина . - Єноти дуже енергійні тварини і їх не можна залишати без нагляду. Бо вони можуть лапу в розетку запхати, залізти всюди, де тільки можна. Побити все. 

Як розповідає дівчина, єнот самостійно відкриває холодильник, двері. Нещодавно він вистрибнув на штору і вона обірвалась. 

- Він разом з нею впав на землю, - продовжує дівчина. - На сторінці в Instagram є відео. Його всюди повно, тому за ним постійно потрібно дивитись. Якщо Семен залишається вдома сам, то ми закриваємо його у кімнаті. 

 

Любить прати
Єнот Семен взагалі добрий, каже дівчина, але любить подрапяти чи покусати. Так він проявляє свою любов. Семену навіть хотіли підрізати кігті, щоб менше дряпався. Але в єнотів там нервові закінчення і кігті підрізати їм не можна. 

- Він не сильно кусає, грається собі так, - додає Христина. - Але, якщо він собі знайшов якусь цукерку чи щось інше і ти пробуєш в нього це забрати, то це все. Буде війна. Ще він дуже любить лазити по деревах. Він з самого низу дерева пробує вилізти на самий вершечок. А до верху гілка тонша і він поки вилізе наверх, то опиняється внизу. Бо та гілка разом з ним до землі хилиться.


Усе, що робить Семен, Христина фотографує та знімає на відео і публікує у Instagram. Пости на сторінці Семена у Instagramі постійно переглядає 2160 читачів. Відео з твариною може назбирати 17 тисяч переглядів. Як розповідає Христина, “лайкають” єнота підписники з різних країн.

- Цю сторінку ми створили місяць тому, - каже дівчина. - В Instagrami є багато популярних єнотів. От ми вирішили, що наш буде одним з них. Він цікавий, веселий. Люди люблять дивитись його фото та відео. Cемен у нас — єнот полоскун. Він пере речі. Все, що попадає йому в лапи, він відразу несе прати у миску з водою. 

Незабаром, додає Христина, єнота повезуть до ветеринара, але у Львів. Бо в Тернополі ветеринарів, які б займались єнотами - немає. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Наталя

    Люди,в чому проблема?Не цікава стаття,гортайте далі,чому ви думаєте, якщо Вам не цікаво-то зразу стаття г*мно?

    Тарас reply Наталя

    Цілком згідний з Вами!
  • Ігорко Ігорко

    ППЦ які новини, в інстаграмі ЄНОТ .

    редакція немає що писати. ще надрукуйте на головну сторінку газети!!!

    так тримати з такими новинами

    Тарас reply Ігорко Ігорко

    А ти прикинь, якщо надрукують? То що - обісреш?

    Люди якісь дивні пішли. Криміналу їм забагато, але його найбільше і читають. А якщо журналісти напишуть щось таке позитивне, то зразу - фу і всякий сморід розводиться.

    Нормальна стаття - позитивна. Єнот дуже прикольний)))

    Piter Savka reply Ігорко Ігорко

    Шановна Редакція - напишіть про Ігорко Ігорко - як він їздив в неділю на шашлики або на рибу. Таб напевно було більше екшину, огобливо пілся 2 літрів горілки

    fatima reply Piter Savka

    Або ще як пяний обкурений дро чив в кущах.Селюку Ігорку не подобається то не читай.Мені єнот подобається я кожного разу переглядаю його інстаграм.І чомусь мені здається що єнот навіть кращий за селюхів пияків алкоголіків.

    Piter Savka reply fatima

    Фатіма - ну ви вже так не перегинайте палку. Хто зна чим ви там займаєтесь

    Тарас reply Piter Savka

    Ахахха, і відео виставіть

    Ігорко Ігорко reply Piter Savka

    звичайно, то не то ще єнот який має інстаграм
  • Piter Savka

    Нашо ви ту тварь тут привозите. Ше розмножиться і будуть потім по мусорках шастати як в Америці

    fatima reply Piter Savka

    А що тебе є..е  хочеш і ти шастай в Тернополі  мусорників багато ще і для тебе хатить.Дураку  якби ти знав скільки цей єнот коштує то тобі би очі вилізли з орбіт.Ти таких грошей ніколи не задрочиш.Хіба станеш донором сперми
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачать з різних мікрорайонів міста. «20 хвилин» дізнаються подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up