У будинку на Зборівщині вибухнув твердопаливний котел. Причина – викид парової суміші

У будинку на Зборівщині вибухнув твердопаливний котел. Причина – викид парової суміші
  • Люди намагаються зігрітись, але часом це призводить до біди. Які правила збережуть життя?
  • До надзвичайних подій через опалювальні прилади призводить порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних печей та димарів, недоліки їх конструкції та порушення правил монтажу, неправильне влаштування та несправність побутових газових приладів, кажуть рятувальники. 

28 людей загинули на пожежах, які трапились цьогоріч на Тернопільщині. Ще 29 отримали травми, серед них двоє дітей. Про це повідомив речник Головного управління ДСНС в області Сергій Данілін. 

Непокоїть рятувальників ситуація з опалювальними приладами. 

Лише протягом листопада та грудня поточного року в області зареєстровано близько 25 надзвичайних подій, пов’язаних з експлуатацією опалювальних приладів. 

Відео дня

Горить і вибухає з вини людей

— До їх виникнення переважно призводило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації нагрівальних печей та димарів, недоліки їх конструкції та порушення правил монтажу, неправильне влаштування та несправність побутових газових приладів тощо, — повідомила речниця головного управління ДСНС в області Ірина Крупа. 

Рятувальники встановили, що причиною вибуху став викид парової суміші, внаслідок чого частково ушкоджено водяну труба від котла. 

Правила, які збережуть життя

Аби запобігти виникненню пожеж у період коливання температури повітря, варто неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки: 

• не використовуйте для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади та газові кухонні плити; 

• у разі використання серійних нагрівальних пристроїв, установіть їх таким чином, щоб уникнути перекидання, також обмежте доступ до них дітей; 

• відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м; 

• дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення в будинках; 

• не залишайте без нагляду у разі виходу з приміщень увімкнені в електромережу нагрівальні прилади, телевізори, праски тощо; 

• намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності; 

• не допускайте застосування саморобних некаліброваних плавких вставок в запобіжниках електричного струму; 

• тримайте запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недоступних для них місцях; 

Довідка

28 людей загинули на пожежах, які трапились цьогоріч на Тернопільщині. Минулого року цифра була значно вищою – 42 осіб. У 2022-му на пожежах травмувались 29 мешканців Тернопільщини, серед них двоє дітей. Минулого року постраждалих було 28, в т.ч одна дитина.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наталя Богданівна Телевяк

    В нас також чуть не вибухнув котел на дрова коли виключили світло.
  • Микола Процик

    Напишить хоть раз причину. Вимкнули світло...
  • Наталя Гупало

    Та як витворяють зі світлом то не буде жертв. Слухайте схаменіться владо. Наші воїни віддають своє життя не за те щоб  влада яку вони захищають і якій доаірили свої сім'ї в тилу не спромоглася подбати. Про саме елементарне світло газ і воду. ГАНЬБА ВЛАДІ.
  • Teren Teren

    Крайній раз така подія виникла 10 грудня. (с.) 20 хвилин.

    Придурки, а крайній то з якого краю? З лівого чи з правого? От цікаво, а редактори у вас є? Чи, хоч-би, люди, які в школі вчились? Ну, щоб такої дурні ваші  придурки не писали? До речі, може то мало бути останній раз, а ваші психічно нездорові "журналісти" того слова бояться? А ви їх на Тролейбусну відправте, там спеціальний  лікувальний заклад для таких хворих є. Їм там трохи допоможуть, може...

    Ирина reply Teren Teren

    А у журналістки події ходять зліва направо) Субота була ліворуч))) А Миколай прийде праворуч)))

keyboard_arrow_up