Партнер рубрики Події

У Чорткові оголосили війну боржникам за воду: комунальники йдуть до суду

У Чорткові оголосили війну боржникам за воду: комунальники йдуть до суду

Чиновники кивають на нерентабельність: у діючому тарифі на воду та каналізацію (затверджений у 2021 р.) закладено вартість електроенергії на рівні 3,80 грн. Зараз її ринкова ціна — 8,23 грн.

Понад 50 абонентів з Чорткова заборгували місцевому водоканалу понад 5 тисяч гривень. З них 20 абонентів завинили понад 10 тисяч. Проти 16 — водоканал вже звернувся до суду, проти 4 – направлено заяви до виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

«У боржників можуть заблокувати банківські рахунки (в тому числі – пенсійні), здійснюватиметься пошук рухомого та нерухомого майна для вилучення тощо», — йдеться в повідомленні.

Окрім звернень до суду, водоканал примусово відключатиме злісних боржників від мереж. Перші відключення відбудуться вже найближчим часом, анонсують комунальники.

У Чортківській міській раді також зазначили, що здорожчання електрики змушує водоканал йти на непопулярні кроки. У діючому тарифі на воду та каналізацію (затверджений у 2021 р.) закладено вартість електроенергії на рівні 3,80 грн. Зараз її ринкова ціна — 8,23 грн. Покривати різницю у тарифах з бюджету громади — можливості немає. Тож всім водоканалам України рано чи пізно доведеться підвищувати тарифи.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. 

Читайте також:

Відео дня

Пеня та штрафи за несплату комунальних послуг знову будуть нараховуватися.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Наташа

    За то,мер мого міста Чортків планує підвищити тариф на воду😡
  • PM

    Всі ці рахунки вже оплачено згідно 55 статті  бюджетного кодексу! А той, хто платить - здійснює благодійні внески на рахунки відкриті в сша!
  • Юрій

    Тих підарів пора усіх в шию гнати на фронт і хер щось платити !

    Нюта 🦊🦊 reply Юрій

    Що ви всіх на фронт відправляєте )? Ви вже там ?)
  • Юрій

    Люди для них просто скот а на війні -мясо !

keyboard_arrow_up