Перелом, струс мозку і численні травми: у Чорткові п'яний водій збив 17-річну студентку на пішохідному переході

Перелом, струс мозку і численні травми: у Чорткові п'яний водій збив 17-річну студентку на пішохідному переході

Сімнадцятирічну дівчину госпіталізували в неврологічне відділення множинними травмами.

У Чорткові студентку на пішохідному переході збив водій автомобіля Volkswagen Passat.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Аварія трапилася 4 жовтня близько 19:15 у Чорткові. Потерпілу госпіталізували до неврологічного відділення. На місці пригоди працювала слідчо-оперативна група.

Відео дня

Як повідомляє Центр екстреної медичної допомоги, дівчина отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закритий перелом верхньої третьої гомілки, закриту травму носа і правої надбрівної дуги. Госпіталізована в Чортківську міську лікарню.

За попередніми даними, 27-річний водій іномарки на момент аварії перебував у стані алкогольного сп'яніння. В його крові алкотестер показав 0,7 проміле алкоголю.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно зі статтею 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

Триває слідство.

До слова, як повідомляють працівники поліції, від початку року на Тернопільщині загалом трапилося 1402 дорожньо-транспортних пригод, серед них 320 із загиблими чи травмованими, що на 375 та 86, відповідно, випадків менше ніж за аналогічний період 2021 року.

Внаслідок ДТП 58 осіб загинули та 426 — зазнали травм.

Довідка
Відповідальність за порушення правил дорожнього руху:
  • за ч. 1 ст. 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
  • за ч. 3 ст. 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за ч. 4 ст. 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.
Допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле.

 Нагадаємо, що днями у Тернополі сталась моторошна ДТП: невідомий збив літнього чоловіка з дитиною на пішохідному переході та залишив місце аварії. Подробиці аварії читайте у матеріалі.

 Читайте також:

Збив дідуся з трирічним хлопчиком: подробиці аварії на Тарнавського у Тернополі

Біля школи у Тернополі під колеса автівки потрапив 9-річний хлопчик

В Зборові чоловік на мікроавтобусі збив 12-річного хлопчика на велосипеді

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up