Сказати причину захворювання діток у садку №38, поки не можна, каже головний державний санітарний лікар Тернополя Євген Безрукий. Утім, попередні дані розслідування говорять про деякі порушення, зафіксовані у дитсадку №38.
- Так, за попередніми даними епідрозслідування, яке продовжується і наразі, у дошкільному закладі зафіксовано факт вживання печінкового паштету згідно із меню від 14 січня на обід, - каже Євген Безрукий. – Виявлено розбіжності у представленні супровідної документації на продукти. Тобто, декларація виробника по м’ясопродукту - Тернопільський район, село Ступки, і записами у книзі обліку. Тобто, розбіжності по супровідній документації і у книзі, яка введеться по отриманні документації.
Також, для приготування страв використовувались, за інформацією пана Безрукого, яйця негарантованої якості. Супровідна документація – протермінована. Декларація виробника – ВАТ «Птахофабрика Тернопільська» від 10 листопада 2014 року.
Відсутній чіткий облік щодо кількості отриманої продукції цих яєць птахофабрики
- Ще були інші порушення санітарного законодавства – кухонний посуд та розроблювальний інвентар використовувався не за призначенням, частково відсутні були сліди його маркування, неправильне зберігання окремих продуктів, - додає пан Безрукий. - Зокрема, молоко зберігали у морозильній камері. А ще – ми зафіксували порушення умов відбору та зберігання добових проб.
Про якісь порушення санітарного законодавства у дитсадку №16 Євген Безрукий ще не береться говорити. Каже, що ситуація там – зовсім інакша.
- Ми ще раз туди сьогодні, 21 січня, виїжджаємо, - додає він. - Ще працюємо, проводимо епідрозслідування. Вже завтра будемо мати якусь інформацію.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 1 травня 2024
Читати номер