Партнер рубрики Події

У голови ОДА знову коронавірус, міські рішення не беруть до уваги: чи буде локдаун в Тернополі?

У голови ОДА знову коронавірус, міські рішення не беруть до уваги: чи буде локдаун в Тернополі?
  • Позачергове засідання обласної комісії з ТЕБ та НС відбулося 10 січня.
  • Його анонсували ще після заяви міського голови, який не погоджувався з карантинними обмеженнями, які почали діяти з 8 січня.
  • Що прийняли на засіданні та чи справді у голови ОДА Володимира Труша повторно виявили коронавірус, читайте у матеріалі. 

Деталі про те, чому обласна комісія зібралась на позачергове засідання читайте у матеріалі "Тернопіль з 11 січня таки йде на локдаун?"

— Тернопіль хочуть закрити. Знаю, що у ці вихідні заплановане екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації. Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня, — заявив міський голова Сергій Надал вчора, 9 січня.

Засідання і справді скликали. Відеотрансляцію ви можете переглянути нижче

Відео дня

"Обмеження у Тернополі обумовлені"

Таким чином на засіданні вирішили не брати до уваги рішення Тернопільської міської комісії з ТЕБ та НС та впроваджувати посилені карантинні заходи, які затвердив Уряд. 

—Якби Уряд не посилив протиепідемічні заходи, вже орієнтовно за 3 тижні довелося б вводити справжній локдаун — з повною забороною громадянам покидати домівки, — про це заявив перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем’янчук під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

— Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він стосується здебільшого тих сфер життєдіяльності, де найвищий ризик поширення інфекції. Поряд з тим, працюватимуть громадський транспорт, стратегічні підприємства, дитячі садочки, магазини, які продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію. Кафе та ресторани працюватимуть на винос, — зазначив Ігор Дем’янчук.

Рішення щодо посилення протиепідемічних заходів прийняте на основі результатів аналізу динаміки захворюваності та з врахуванням досвіду країн Європи.

У голови ОДА - повторний коронавірус

Тим часом на сторінці голови Тернопільської обласної державної адміністрації Володимира Труша з`явилась інформація про те, що він вдруге заразився коронавірусом. ПЛР-тест виявився позитивним.

Голова Тернопільської ОДА захворів на коронавірус

— Не думав, що це повториться. Але сьогодні знову отримав позитивний тест на COVID. Тепер у мене точно нема сумнівів, що інфікуватися можна повторно. Попереднього разу хворобу переніс важко. З власного досвіду знаю, що це не жарти і не вигадки. Це більш, ніж серйозно. Прошу всіх віднестися до карантинних обмежень відповідально. Для їх введення є вагомі підстави, а саме – високий ризик зростання захворюваності, адже у період свят багато людей контактували між собою. Якщо ми зараз не локалізуємо інфекцію, за два-три тижні наслідки можуть бути критичними. Попри це, Уряд намагався зробити заходи максимально лояльними і збалансованими. Вони значно м’якші, ніж в інших європейських країнах, тому сподіваюся на ваше відповідальне ставлення. Бережіть себе і залишайтеся здоровими, — написав Володимир Труш.

Нагадаємо, вперше він захворів у серпні 2020-го року. Деталі про це у матеріалі тут.

А ви підтримуєте посилені карантинні заходи? Пишіть відповідь у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Валєра Правдоруб

    Відверта брехня .... люди працюють на новій. Вікнарьоф чи себн  і ще не захворіли
  • Ольга Макар

    Ми не виконує о вказівки Уряду, а потім нарікаємо що уряд нічого не робить.

    Іван Залуцький reply Ольга Макар

    Ольга Макар це не вказівки а знущання з людей
  • Helga Soloha

    А сифилiсом вiн скiльки разiв хворiв? Наче б то, те ж професiйне захворювання, нэ?
  • Марія Марголич

    Перший раз ковід у губернатора-то був піар

    Ульяна Мушынская reply Марія Марголич

    Брєд сивої кобили і його болячки і те ,що він далі блеє.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up