У грудні був у відпустці, а за кілька днів загинув під Бахмутом. Прощаються з Антоном Антощуком

У грудні був у відпустці, а за кілька днів загинув під Бахмутом. Прощаються з Антоном Антощуком
  • 36-річний Антон був заступником командира бойової машини. Київщина, Чернігівщина, Херсонщина, Харківщина, Луганщина, Донеччина — пройшов усі гарячі напрямки, де ведуться активні бойові дії за кожен шмат української землі.
  • Його батько з позивним Дядя Саша — учасник бойових дій, служив в АТО. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, до лав захисників мобілізували Антона. Ще в березні, коли потрапив у військову частину, пройшов бойове хрещення, коли вижив після ворожого ракетного обстрілу.

— Ніхто і ніщо не замінить дитини, не поверне,— мама Антона Світлана Іванівна тримається, здається, з останніх сил. — Проте ми зможемо прийти на могилу, покласти квіти… У Бахмуті війна забрала частинку мого життя, але розумію, що мушу триматися заради іншої частинки, якій я потрібна…

Лановеччина в жалобі… Люди опустились навколішки, зустрічаючи свого Героя, який назавжди повертається до рідного дому. Він ще не встиг створити власної сім’ї і мріяв одружитись у вишиванці. Але, не замислюючись, одягнув піксель, коли в його країну прийшла біда.

Відео дня

Живим коридором навколішках його зустрічали земляки сіл Лопушне, Верещаки, Вишгородок. Невимовний біль батьків, рідних та близьких сковував серця кожного, хто прийшов віддати шану молодшому сержанту, востаннє…

— Життя треба прожити так, щоб священник мав що сказати – і про Антона я можу говорити довго, — каже благочинний о. Ігор Шаринський. — Він прожив небагато, але робив те, що інші не можуть зробити за ціле своє життя – захищав тих, кого любить.

«Він мріяв одружитись у вишиванці, натомість українські візерунки завжди закарбувались у його великому та хороброму серці, — кажуть у Лановецькій міськраді. — Обладунки воїна важкі, адже він несе на собі життя мільйонів своїх співвітчизників».  

Молодший сержант Антон Антощук загинув бою поблизу населеного пункту Кліщіївка, що на Донеччині, в районі Бахмута, 30 грудня 2022 року. В грудні він приїжджав додому у коротку відпустку.

— Ніяк не міг зігрітися, — пригадує мама Антона Світлана Іванівна. — У нас в хаті тепло, а його трясло, як в температурі. Життя військових у польових умовах дає свій результат… 25 грудня Антон уже поїхав у частину. 29-го подзвонив до мене, до батька, до брата і повідомив, що деякий час з ним не буде зв’язку. А наступного дня загинув. Як розповідали побратими, група, в якій він був, потрапила в засідку вагнерівців. На жаль, передостанній день минулого року став останнім днем життя моєї дитини. Він загинув, захищаючи побратимів, геройськи захищаючи Україну.

У сім’ї Олександра та Світлани Антощуків Антон був старшим сином, поділилась ланівчанка, журналістка й волонтерка Наталія Гамера. Особливою посидючістю не вирізнявся, але чітко дотримувався правила: якщо щось зробити — то так, як треба, якщо треба йти захищати країну — значить треба.

— Мав хороший у цьому приклад: батько з позивним Дядя Саша — учасник бойових дій з часів АТО, — розповіла Наталія Гамера. — Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, до лав захисників мобілізували Антона. Ще в березні, коли потрапив у військову частину на полігон, пройшов бойове хрещення, коли вижив після ворожого ракетного обстрілу. Там же, у військовій частині на Львівщині, пройшов військову підготовку, отримав кваліфікацію навідника-оператора, присвоїли звання молодшого сержанта.

Антон був заступником командира бойової машини, служив у підрозділі зв’язківців.  Київщина, Чернігівщина, Херсонщина, Харківщина, Луганщина, Донеччина — він пройшов усі гарячі напрямки, де ведуться активні бойові дії за кожен шмат української землі.

Друзі і побратими згадують його життєрадісним, відповідальним, безвідмовним, який зі всіма умів знайти спільну мову, любив свою родину, але власної сім’ї не встиг створити.

Чин похорону відбудеться 9 січня о 10 год. на подвір'ї рідного дому загиблого.
 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Людмила Гук

    Вічна пам'ять Герою України
  • Людмила Однодворец

    Світла пам'ять Герою 🇺🇦
  • Людмила Рыбальченко

    Вічна пам'ять Герою,царство небесне
  • Лена Калашникова

    Вічна і Світла пам'ять Герою України! Щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up