Партнер рубрики Події

У храмах Тернополя збирають підписи, щоб закрити небо над Україною (РЕПОРТАЖ)

У храмах Тернополя збирають підписи, щоб закрити небо над Україною (РЕПОРТАЖ)
  • В Україні почали збирати підписи під зверненням до світових лідерів та НАТО, щоб над Україною закрили небо.
  • Навіть у місцевих церквах Тернополя священики після недільної служби закликали вірян долучитися та поставити свій підпис.

Звернення від громади Тернопільської області адресується президентові США, Франції, канцлеру Німеччини, прем’єр-міністру Великобританії, генеральному Секретареві НАТО, урядам та парламентам країн-членів НАТО, послам та дипломатичному корпусу усіх держав НАТО

У церкві Різдва Христового, що на вулиці Руській, після служби люди почали долучатися до збору підписів та ставали в черги.

Відео дня

– Це найменше, що я можу зробити і що повинен зробити кожен громадянин України, – каже тернополянка Ольга. – Ми молимося за наших військових, за мирних людей, які зараз під обстрілами загарбника. Нехай Господь допоможе нам.  

Як нам розповіли у церкві, підписи збиратимуть доти, доки це буде потрібно. Тому всі тернополяни, які приходитимуть на наступні церковні служби, зможуть поставити свій підпис.

Збирали підписи і біля Архикатедрального собору. Столи з бланками поставити всередині храму та біля входу на вулиці. Люди активно долучилися до цієї ініціативи.

– Не знаю, чи вплине це на щось і світова спільнота на це відреагує, але просто ігнорувати це ми не можемо, – каже тернополянин Олексій. – Будемо надіятись, що наші намагання не будуть марні.

Збирають підписи і в інших храмах міста. Долучаються громадські активісти, волонтери та журналісти.

Текст звернення від громади Тернопільської області:

Ми, уся територіальна громада Тернопільської області, звертаємось до вас щодо підтримки прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

Російське вторгнення в Україну продовжується, і кількість цивільних жертв зростає. Вже в перші дні конфлікту було зафіксовано використання заборонених світовою спільнотою бойових засобів.

Тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки – така ціна вашого зволікання.

Підтримайте звернення України до НАТО про закриття неба! Діяти потрібно негайно!

Тож долучаймося до збору підписів. Разом ми непереможні!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Наталя

    6.03.22
    М.ТЕРНОПІЛЬ ВУЛ.ТАРНАВСЬКОГО 4.ОСББ ЩОДЕННЕ УМИСНЕ ВБИВСТВО ЖІНОК У ВЛАСНОМУ ПОМЕШКАННІ ВІЙСЬКОВИМ ГАЗОМ ДЕРЖАВНИМ БЕЗЕРЕРЕБІЙНОЇ ПОСТАЧІ З МЕТОЮ НАСИЛЛЯ ,КАТУВАННЯ ,ЗГВАЛТУВАННЯ
    ПРОДАЮТЬ ЛЮДЕЙ

keyboard_arrow_up