У Кутківецьму лісі тернополяни зробили маркований маршрут для бігунів та велосипедистів

У Кутківецьму лісі тернополяни зробили маркований маршрут для бігунів та велосипедистів
  • Трейловий маршрут у Кутківецькому лісі розчистили та промаркували двоє спортсменів, яким допомагали друзі. 
  • Активісти кажуть, що тепер планують провести на цій трасі крос-кантрійні (аматорські) змагання на велосипедах.

Ідея створення маршруту в Кутківецькому лісі належить тернополянам Олександру Гром'яку та Павлу Ковтунову. Хлопці вирішили вдосконалити минулорічну трасу, де на початку зими відбувались велозмагання Ternopil Win Trail. 

- Ми зірвали всі минулорічні стрічки, якими було промарковано деякі ділянки і зробили повністю нову розмітку з екологічної фарби, за європейськими стандартами маркування, - розповідає Олександр Гром'як. - Також ми прибрали всі стежки і дороги по маршруту, щоб було комфортно їхати велосипедом.

Відео дня

На роботу хлопці витратили чотири дні. Вони кажуть, що під час маркування та розчищення не зрізали кущі та дерева, а маршрут прокладали на старих дорогах та стежках.

Протяжність траси становить 8.86 км, набір висоти +- 200 м. Підходить вона як для бігунів, так і для велосипедистів. Тепер активісти планують провести тут велогонки, які раніше були традиційними у цих місцях. 

Спортсмени просять залишати відгуки про маршрут і маркування та вносити пропозиції щодо його вдосконалення. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ц

    А чому дич на велодоріжці????Для дітей є спеціальні доріжки для прогулянок. для чого їм ходити по велодоріжках? Вчимо дітей жити по європейськи.
  • Ігор

    Ну і для яких бігунів це буде якщо там будуть дикі велосипедисти? По парках вже не можна ходити бо там же велодоріжка! а те що там гуляє безліч дітей які вийшли в парк гудяти і бігати, а не тулитись по куткам то плювати бо ж дич ганяє по велодоріжці.

    Єврей reply Ігор

    Ти дурне? В парках достатньо місця і крім велодоріжок, але чогось саме там люблять ходити яжмамки і яжбаті. Велодоріжки нормальна європейська практика, не подобається - вали в рашку.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up