Партнер рубрики Події

У квітні відсвяткував 20-річний ювілей, а у вересні – загинув. Почаїв прощається з військовим Віктором Присяжнюком

У квітні відсвяткував 20-річний ювілей, а у вересні – загинув. Почаїв прощається з військовим Віктором Присяжнюком
  • Він був доброю та світлою людиною, будував плани на майбутнє, мріяв коли-небудь завести власну сім’ю і аби його Батьківщина звільнилась від навали ворога. Та не судилось… Юнак загинув таким молодим…
  • 20-річного військовослужбовця Віктора Присяжнюка, старшого навідника гармати і солдата, не стало кілька днів тому.
  • Він смертю Героя поліг від артилерійського обстрілу на сході.

– 5 вересня 2022 року, під час виконання бойового завдання, захищаючи незалежність України в російсько-українській війні, загинув військовий, старший навідник гармати артилерійського взводу та старший солдат Присяжнюк Віктор Сергійович, – таку трагічну звістку нещодавно повідомили краянам на Фейсбук-сторінці Почаївська міська рада.

– Красень, молоденький, дуже шкода, що така жорстока його доля! Царство Небесне! Хай земля буде пухом захиснику! Співчуття рідним! Дякуємо за Героя, низький вам уклін, – висловлює скорботу Євгенія Сопіжук.

Ні в кого не вкладається в голові, що Віктора вже немає серед нас. Йому би ще жити, любити, кохати, зігрівати теплом близьких, підсобляти побратимам у нелегкому військовому ремеслі. Новина про смерть захисника сколихнула всю громаду.

Відео дня

Почаївщина втратила патріота і вірного сина своєї землі…

– Шкода таких юних вояків, яких убиває росія… Вічна пам’ять Герою. Мої щирі співчуття рідним та близьким! – коментує Валентина Шпак.

Тіло військовослужбовця привезли на Кременеччину сьогодні, 8 вересня. Земляки зустріли Героя на колінах і зі сльозами на очах на головній дорозі Почаєва, неподалік закладу «Три валети». Сотні людей прийшли віддати останню честь і глибоку повагу своєму знайомому, другові, захиснику…

Далі траурний кортеж проїхався містом. Процесія на трохи призупинилась в центрі, біля Меморіалу захисникам України, для вшанування пам’яті бійця. Там духовенство провело коротку поминальну панахиду. Опісля померлого повезли до місця проживання його батьків у рідному Почаєві.

Чин поховання та прощання зі старшим солдатом Віктором Присяжнюком відбудеться 9 вересня в Почаєві. Там також пройде громадянська панахида. Про точний час і місце похорону повідомлять згодом на офіційному профілі Кременецької районної державної адміністрації.

– Яка молодь, цвіт України! Хай земля буде тобі пухом, солдате... Царство Небесне тобі, мужній хлопче! – сумує за покійним Віктором Alla Kisil.

Присяжнюк Віктор Сергійович народився 8 квітня 2002 року у місті Почаїв, яке розкинулось на півночі Тернопільщини. Він з багатодітної родини. Мама вийшла заміж вдруге, тому у чоловіка є зведені брати й сестри. Віктор свого часу закінчив дев’ять класів в опорному закладі «Почаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Далі вступив до Почаївського вищого професійного училища. 

Два роки тому, 29 липня 2020-го, Віктор добровільно уклав контракт зі Збройними Силами України на проходження військової служби. Його вітчим, до слова, теж захисник-контрактник. Відбувши на фронті бойовий строк, по закінченню контракту з перших днів повномасштабної війни чоловік знову повернувся на передову. Так оборона Батьківщини стала дійсно сімейною справою.

Віктор Присяжнюк виконував обов’язки старшого навідника гармати в підрозділі 44-ої окремої артилерійської бригади. Був також старшим солдатом.

Він трагічно загинув 5 вересня від артилерійського обстрілу російськими військами на сході нашої держави. Чоловік до останнього подиху виконував свою обітницю захищати Батьківщину. В бійця вдома, у Почаєві, залишились люблячі мати й батько, брати й сестри. Вони вже ніколи не побачать Віктора, не зможуть його обійняти і подякувати за все, що той зробив задля них…

– Яка важка втрата… Боже, який юний... Вічна та світла пам’ять молодому бійцю! Низький уклін! Слава Герою України! Щирі співчуття рідним та близьким Віктора! – пише Свирид Сергій.

– Вічна пам’ять! Дуже хороша, добра, світла дитина була, – Сюзі Кучерява.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття батькам, братам і сестрам, рідним, землякам, побратимам та всім, хто втратив близьку людину – Віктора Присяжнюка. Вічна пам’ять і шана тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (673)
  • Bonfire2

    Невтішне горе.Оплакую.....
  • Марія Погребняк-Джемула

    Світла і вічна пам'ять Герою. Щирі співчуття рідним. Низький уклін Вам дорогі захисники.
  • Валентина Прохорович

    Бічна пам'ять
  • Тетяна Дверман

    Вічна пам'ять.

keyboard_arrow_up