Партнер рубрики Події

У масках і вишиванках: у Церкві Успення Пресвятої Богородиці розпочалась святкова служба (НАЖИВО)

У масках і вишиванках: у Церкві Успення Пресвятої Богородиці розпочалась святкова служба (НАЖИВО)
  • Традиційна урочиста Літургія з нагоди храмового празника та Дня міста відбувається 28 серпня у церкві Успення Пресвятої Богородиці, що на вул. Кн. Острозького.
  • Цього року празник в Тернополі особливий, ще із карантинними обмеженнями. Не зважаючи на це, помолитись прийшло чимало людей. Щоправда, службу більшість слухали на вулиці.

Чимало тернополян, традиційно, одягнули на свято вишиванки. Також дехто приніс для освячення букети квітів. 

На літургію прийшли сотні людей.  Кілька разів під час служби священники наголошували, щоб люди дотримувались дистанції та одягали засоби захисту. 

Відео дня

Чимало людей слухали службу із тротуарів на вулиці Острозького. Щодо дистанції, то її тернополяни не надто дотримувались, хоча церковне подвіря було розграфлене для безпеки людей.

 

Дехто з вірян тримав у руках букети, які традиційно освячують під час літургії.

- Для мене це особливо свято. День, коли Матір Божа з'єдналась з Ісусом Христом, - каже тернополянка пані Ольга. - Я сьогодні прийшла помолитись, але працюю, тому празник святкувати немає змоги. Букет, який я тримаю в руках - це на честь Матері Божої. Шана їй. Коли його принести у дім - він завжди захищатиме його від біди. Сподіваюсь, Матінка Божа відверне від нас усі біди. 

Нагадаємо, на час служби у Тернополі перекрили вулицю Острозького. Автомобілі та маршрутки об'їжджають цю вулицю через Горбатий міст. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іван

    рекорди можуть змінюватися як зони з зеленої на червону за добу, як замовлять так і напишуть... вам як потрібно?
    так і змінять....
  • Микола Унгурян

    і просто рядом сусідня гілка - "В Тернополі встановлено новий рекорд з зараження Ковід"

    "чому бідні......" )))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up