У мобільному укритті біля залізничного возкалу нарешті прибрано (ФОТО ДНЯ)

У мобільному укритті біля залізничного возкалу нарешті прибрано (ФОТО ДНЯ)
  • Журналісти «20 хвилин» у вівторок, 10 січня, перевіряли, у якому стані бетонні укриття, які встановили біля зупинок громадського транспорту. Те, що ми побачили у деяких з них, м'яко кажучи, шокує. Фекалії, використані презервативи, порожні пляшки з-під алкоголю, коробки від медпрепаратів та бруд. 
  • Ми звернулися до міської ради зі скаргою. Чи виправили ситуацію?

 

Всередині багатьох укриттів під час нашої перевірки у вівторок, 10 січня, було брудно. «Чистота» деяких шокувала. Там було бридко та неприємно перебувати. Більше про це читайте за посиланням:

Тут фекалії, залишки препаратів і презервативи. Ми перевірили мобільні укриття на зупинках

Після нашої публікації у міській раді відреагували повідомленням на офіційному сайті, що укриття щоденно прибирають і всі вони в належному санітарному стані. Однак це було лише на словах. Укриття на залізничному вокзалі залишилося у жахливому стані. Вся підлога далі у фекаліях у середу, 11 січня. Тут намагалися «прибирати», але лише порозмазували випорожнення віником. Сморід стоїть нестерпний, ще гірше! І це називають «належним санітарним станом»?

Відео дня

Ми звернулися до начальника управління технічного нагляду Олега Вітика. Спершу він запевняв, що підлога в укритті на вокзалі була чиста, але коли ми надали фотографію укриття  – він пообіцяв виправити ситуацію. 

У четвер, 12 січня, пан Вітик надіслав нам фото з укриття біля залізничного вокзалу. Там прибрали, підлога чиста!

Мобільні укриття відтепер будуть перевіряти представники муніципальної поліції. 

– Якщо тернополяни бачать, що в укриттях громадський порядок, або там необхідно прибрати – вони можуть звертатися до міської ради, і ми на це відреагуємо. Ніхто не може цілодобово чергувати біля кожного . Тому ми просимо тернополян бути свідомими. В одному з укриттів вандали вже понищили вимикачі, світла там немає. Буду звертатися у муніципальну інспекцію щодо цього. Також проситиму, аби вони проводили рейди, можливо, когось і спіймають, хто робить такі речі.

Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за станом укриттів. Чи стримають слово у міській раді та чи буде в укриттях чисто? Ми обов'язково перевіримо.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Инициатор Дискуссий

    Це буде фекальна інспекція?
  • Ihor Chvankin

    В нас немає муніціпальної поліції.  Лише інспекція.
    І якщо є кошти на подібну фігню, то на муніціпальні же туалети точно повинні знайтись.  Ну і дарую лайфхак  - їх можна використовувати як сховища.
  • Yuriy Hohol

    Бункерів скільки є в місті Тернопіль, а вбиральня безкоштовно скільки робіть висновки шановні міська рада
  • Mariya Pavlyuk

    Народ... Давайте не будем писати що треба було зробити чого не треба було робити, просто треба вчитись жити як живуть цивілізовані люди, і кожному треба починати із себе, вчити своїх дітей... це найперше, бо живемо гірше первісних людей, їдеш в другій країні, туалети любо зайти, пахне, затишок... Заїзджаєш в України, смроди, нечисть нема де стати, це хто нам накапарив? Може президент, може депутаты? А може москалі? Ні, це українці. Давайте перемінюватись в кращу сторону.

    Ганна Залипецька reply Mariya Pavlyuk

    Mariya Pavlyuk

    Олександра Осадчук reply Mariya Pavlyuk

    Mariya Pavlyuk

    Наталія Виноградська-Попіль reply Mariya Pavlyuk

    Mariya Pavlyuk

keyboard_arrow_up