Партнер рубрики Події

«У нас – чисто, а на міській землі – свинарник!»

«У нас – чисто, а на міській землі  – свинарник!»

На  болото на тротуарі, небезпечний обрив, зарослі зі сміттям на комунальній території скаржаться мешканці на вул. Львівській, 8,10,12,14. Уже тиждень, кажуть вони, телефонують у міськраду, ЖКГ, муніципальну поліцію, та всюди їх ігнорують.

 Усі ці будинки розташовані навпроти центрального корпусу економічного університету. У них створені ОСББ, відтак самі про себе дбають та прибирають свою територію. Натомість за ділянкою поза їхніми територіями, починаючи від дороги, кажуть вони, не дивиться ніхто. 

- Ми два з половиною роки «переписувались» з міськрадою, щоб вони облаштували тротуар. Бо тут його не було, - каже  мешканка будинку на Львівській, 10 пані Леся (прізвище ред. відоме). – Зробили, але як? Ну, перила нам обіцяли доробити. Тепер от весь той тротуар у болоті. Його не чистять. Буде дощ, і знову всіх перехожі будуть у болоті.  Як налякали журналістами, приїхав тракторець. Переїхався два рази, болото і далі лишилось.

Previous Next

Відео дня

Цілу зиму, каже жінка, той  тротуар не чистили від снігу. Не посипали. У складній ситуації мешканці навколишніх будинків самі брались за лопати.


- На той  тротуар, якщо не помилимось, пішло 500 тисяч гривень. Тільки проектно-кошторисна  документація – 50 тисяч, - каже мешканець Петро. - Який то деградант міг  таке спроектувати, де  найнебезпечніший обрив  - там нема навіть загорожі? Чи погано стало, чи послизнувся - і в обрив?

Той же обрив, скаржаться мешканці, повністю вкритий гіллям та сміттям. Прибрати його, вирізати зарослі не раз мешканці просили комунальників, міськраду. 

Previous Next

- Можете прийти на територію. У всіх наших ОСББ – порядок на території.  А поруч з нами,  на території міськради,  свинарник, - додає він. - Зараз ці зарослі без листя, якщо зазеленіє, то там динозаври можуть завестись. То куди нам вже звертатись?

Окрім зарослей поруч з будинками, турбує мешканців і закинута  поруч з ними будова. Остання, нарікають мешканці, стала притулком для безхатьків та наркоманів. 

- Подивіться, скільки тут сміття. Сюди і наркомани приходять. Ми бачили, як вони із тих блоків витягували якісь кульочки. Тут і розпивають спиртні напої, - каже пані Леся. – Тут нема жодної загорожі. Невже міськрада не може знайти власника і змусити то прибрати, загородити. Якщо воно нічийне, то хай розбирають. Як один із наших голів не виніс вчасно сміття будівельне, то дали штрафу 800 гривень, а як  поруч з нами таке робиться, так нікому нема діла.

За словами мешканця будинку на вул. Львівській,8, поруч  з яким безпосередньо розташована недобудова, щоденні збори в ній розпочинаються в годині 17.00-18.00. Народ приходить різний.  

- Тут  взимку приходить  дуже багато дітей, підлітків, - каже пан Володимир. -  Різні види зборів: чи там розпивають спиртні напої, чи там якісь наркотичні засоби, я не знаю, не спостерігав.  Часто помічав,  що на автомобілі сюди під’їжджають, зупиняються, перебувають якийсь певний період часу у недобудові і повертаються. Чим безпосередньо займаються, не знаю. 

 

Previous Next

Як і сміття в тій недобудові, так і візитери обурюють ОСББ.
- Розумієте, у нас тут дуже багато своїх дітей, - каже пан Володимир. – А це місце не відгороджене, закинуте і засмічене. 

Чи направду не відреагували на дзвінки мешканців в управлінні ЖКГ та муніципальній поліції та що планують робити, ми  поцікавились в управлінні ЖКГ. За словами його очільника,  щодо проблем на цій території тут у курсі. 

- Проблема в тому, що та територія не має балансоутримувача, - каже  начальник управлінні ЖКГ Олег Соколовський. - Але питання зараз не стоїть у тому, щоб не зробити. Питання - коли зможемо зробити.


Нагадаємо, про аналогічні скарги від цих ОСББ ми писали у статтях: 

"На Львівській приберуть багаторічний притон"

"Люди кажуть, що в міськраді їх не чують"

"Тернополяни скаржаться, що на їхній вулиці, як у джунглях" 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Соня

    ото срач
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up