Партнер рубрики Події

“У нас під вікнами постійний гул, сморід та попіл”: жителі Просвіти протестують проти торф’яної котельні

“У нас під вікнами постійний гул, сморід та попіл”: жителі Просвіти протестують проти торф’яної котельні
  • Жителі бульвару Просвіти, що на "Дружбі", незадоволені цілодобовим шумом у їхніх квартирах від роботи котельні. 
  • Вони кажуть, що не можуть влітку відкрити вікна через гул, який порушує усі норми, сморід, попіл. 
  • Тому у понеділок, 2 вересня о 18 годині мешканці Бульвару Просвіти провели збори щодо негативного впливу на їхнє здоров’я торф’яної котельні на Бульварі Просвіти.
  • Люди налаштовані рішуче боротися за свої права. Кажуть, що можливо й будуть перекривати дороги. 

Щоб торф’яна котельня працювала  – мешканці прилеглих будинків виступають проти.  Люди бояться за своє здоров’я, дітей та онуків.

- Влада Тернополя вз’ялась за, так звану, реконструкцію газових котелень на торф’яні, - каже мешканець Борис. - Вони вирішили заробити на здоров’ї тернополян. Якби реконструкція відбувалась би цивілізовано, не шкодячи здоров’ю тернополян, то люди б не протестували. Мешканці прилеглих до котельні будинків десятиліттями успішно співпрацювали із даною котельнею, коли вона працювала на газі. Але близько року тому, коли включили торф’яну котельню, то рівень шуму в квартирах сягнув 60-90 децибел, що значно перевищує норму.

Мешканці кажуть, що всі подвір’я у сажі, коли котельня активно працює.Також був відчутний сморід. 

Відео дня

Також тернополяни скаржаться, що на стадіонах, які розташовані поруч - не можливо відпочивати та займатись спортом. 

- Я коли ходив із дітьми туди пограти футбол, то потім відчував подразнення у горлі, - каже чоловік. - А під час планового промивання мереж котельня не працювала, та тепер вона працює цілодобово. 

Депутат округу №5 Віктор Генсерук зазначив, що зі своєї сторони він уже написав звернення і очікує відповіді. 

- Тиждень тому до мене звернувся мешканець будинку за адресою бульвар Просвіти № 15, - розповідає депутат. - Я відразу написав письмове звернення на ім’я директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрія Чумака. У звернені я пояснив, що котельня працює вночі і попросив, щоб був знижений рівень шуму вдень. Аякщо це можливо, то я ще попросив відключити роботу котельні вночі зовсім. 

На даний момент пан Генсерук відповіді ще не отримав. Але, як розповідає, у особистій розмові із паном Чумаком, також повідомляв йому цю про ситуацію. 

- Коли були слухання по котельнях, то я особисто просив мешканців прийти на них, але, на жаль, ніхто не прийшов, - каже пан Генсерук. - Зараз мешканці стали активніші, не такі байдужі, то надіюсь вирішимо це питання. 

Мешканець будинку за адресою бульвар Просвіти №15 Петро Качечка каже, що найбільша проблема - це гул. 

- Мої вікна виходять на котельню і практично не можливо спати вночі, - каже тернополянин. - Ми разом із мешканцями подавали заяву у відповідні служби, де ми вимагали вжити негайних заходів. 

Мешканці з бульвару Просвіти також обурені тим, що торф’яна котельня  значно гірше гріє воду, ніж газом. Та навіть подає її у домівки брудною. На мирному протесті 2 вересня мешканці написали звернення до президента України Володимира Зеленського, генеральної прокуратури та всіх правоохоронних органів, діючого нардепа від Тернополя Андрія Богданця та в інші інстанції із проханням терміново вирішити їхню проблему. 

Кажуть, що не допоможе, то будуть вимушені перекривати дороги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • 007

    Декілька років тому їм мішали антени мобільного зв"язка на котельнях )))
  • Анна

    Торф'яні коельні шкідливі і не нагрівають добре воду. Люди на Київській молодці, своє здоров'я і здоров'я своїх дітей відстояли. Може і цим вдасться.
  • Діонісій

    смороду та попілу там не має, але от гул постійний. доречі, раніше гулу не було чомусь, хоч котельня і працювала, а останнім часом постійно гудить.

    Петро Білецький reply Діонісій

    Якщо цю котельню виключити але не сказати шо виключили, то гул буде і далі, і ще й будуть казати шо попелу все більше і більше. Еще знаючи наших бариг все може бути, економлять на фільтрах, все випускають в повітря щоб економити. Люди хай краще добиваються перевірки
  • Тернополянин

    Молодці, так тримати.. Не здаватись і все буде добре!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up