Партнер рубрики Події

У Німеччині затримали вбивцю 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова

У Німеччині затримали вбивцю 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова

Консули контролюють лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена.

Міністерство закордонних справ взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен.

«Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності. За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Тривають слідчі дії», — додав Ніколенко.

Відео дня

Консульська установа також контролює лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан хлопця стабільний, загрози його життю немає.

Водночас Bild з посиланням на свої джерела вдалося дізнатися побробиці вбивства. Як пише видання, близько 20:00 Єрмаков повертався додому з 18-річним товаришем по команді Артемом Козаченко. В автобусі у них зав'язалася суперечка зі школярами. Коли спортсмени вийшли з автобуса біля ж/д вокзалу, підлітки напали на них з ножами.

Злочин потрапив на камери відеоспостереження. У ніч на понеділок поліція затримала двох підозрюваних.

«Головний з них — 15-річний школяр німецько-турецького походження з Гельзенкірхена. Він уже відомий поліції як злочинець, який вчинив кілька нападів і грабежів. Другий —  14-річний школяр німецько-грецького походження з міста Херне, також відомий поліції. Першого заарештували, другий переданий опікунам», — пише Bild.

«20 хвилин» повідомляли, 10 лютого в Німеччині невідомі вбили 17-річного баскетболіста Володимира Єрмакова з України. На парубка та його друга Артема Козаченка напали з ножами на вулиці. Конфлікт начебто стався на національному підґрунті. В хлопців група молодиків запитала звідки вони, після чого зчинилася бійка.

Читайте також:

Підсумки 2023: згадуємо про вбивства, в яких є вироки та про ті, які роками слухають у судах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Василь Федюк

    відмінювати прізвища ви не вчилися, мабуть(

keyboard_arrow_up