Партнер рубрики Події

У нього залишився малий тезка-син. Тернопільщина прощається з Андрієм Дюком

У нього залишився малий тезка-син. Тернопільщина прощається з Андрієм Дюком
  • 38-річний Андрій Дюк загинув 9 липня внаслідок завданого російськими окупантами ракетного удару на Донеччині.
  • Важко знайти слова втіхи, коли перестає битися серце захисника України. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати рідної людини. Розділяємо разом з Вами цей біль, підтримуємо Вас у годину скорботи, поділяємо Ваше горе.

Теребовлянська громада знову в жалобі…

9 липня 2022 року внаслідок завданого російськими окупантами ракетного удару в Донецькій області загинув мешканець села Долина, кулеметник, солдат Андрій Дюк.

Відео дня

— Андрій Дюк ніс службу в лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, захищав суверенітет та територіальну цілісність України від російських загарбників, — повідомили у Теребовлянській громаді. — Теребовлянська міська рада та її голова Олег Продан висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого військовослужбовця ЗСУ.

Важко знайти слова втіхи, коли перестає битися серце захисника України. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати рідної людини. Розділяємо разом з Вами цей біль, підтримуємо Вас у годину скорботи, поділяємо Ваше горе. Уся Теребовлянська громада з Вами… Вічна та світла пам’ять Героєві!

14 липня земляки зустріли з молитвою й лампадками домовину з тілом загиблого Героя з Долини Андрія Дюка та вшанувати його світлу пам‘ять. Біля перехрестя біля греко-католицької церкви святого Миколая в м.Теребовля відправили молебень за спокій його душі.

Жителі Теребовлянської громади вийшли на центральну вулицю міста Теребовлі, аби стоячи на колінах, з молитвою, подякувати землякові за звитягу і подвиг. Він повернувся додому назавжди…

Далі домовину з тілом Андрія Дюка повезли у рідне село – Долину. Зранку 15 липня Дюка проводжають в останню путь. Останній спочинок Герой знайде на кладовищі у селі Долина.

Андрій Дюк народився 27 травня 1984 року у с. Долина колишнього Теребовлянського району. Призваний 25 квітня 2022 року в роту охорони, згодом переведений в 24-ту бригаду. 38-річний кулеметник 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Дюк загинув 9 липня внаслідок завданого російськими окупантами ракетного удару на Донеччині.

У нього залишились мама Ганна Степанівна, брат Олег та син Андрійко.  

Редакція висловлює щирі співчуття мамі, синові і братові, всій родині, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам'ять, шана і слава тобі, Герою... 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Надія Яцковська

    Вічна пам'ять Герою....

    Співчуття рідним....

keyboard_arrow_up