Партнер рубрики Події

У новому мікрорайоні Тернополя буде автовокзал, торговий центр, церкви, школа

У новому мікрорайоні Тернополя буде автовокзал, торговий центр, церкви, школа
  • Площа нового мікрорайону №6 - 32 га. Після здачі в експлуатацію житлових будинків там зможе проживати 5 700 мешканців.
  • У інфраструктурі мікрорайону будуть торгові центри, церкви, школа, багатоповерхова стоянка та інші об'єкти. 

Проект "Про затвердження містобудівної документації "Детальний план території, обмеженої вул. 15 Квітня, вул. Академіка Сахарова, вул. Академіка Корольова, вул. Підволочиське шосе (мікрорайону №6) в м. Тернополі" розглядали під час виконкому міської ради 30 травня. Як пояснив начальник служби містобудівного кадастру Вадим Захарчук, мікрорайон будують ліворуч у напрямку дороги до аеропорту, неподалік парку "Нацвідродження". 

- Там з самого верху є обласна дитяча лікарня, - каже пан Захарчук. - Схема нового мікрорайону була вже давно, ще в попередньому Генплані міста. Забудову за цією схемою уже розпочали і зараз там інтенсивно йде саме житлова забудова. 

Законодавство вимагає після Генплану розробляти деталізовані плани. Якраз його і представили та затвердили на виконкомі. 

Відео дня

- У ньому чітко визначені межі, де має бути житло, де церква, де мають їздити тролейбуси, автобуси, - коментує Вадим Захарчук. - А тепер проектант кожного окремого об'єкту має проектувати його тільки згідно з планом. Ні на метр ліворуч чи праворуч, саме такої поверховості, як ми визначили. І виконком затвердив його. Це дуже добре, бо не буде такого, що комусь ще виділять ту чи іншу ділянку. 

Проектантом виступає "Архітектурно-проектне бюро архітектора Ігора Гордія". В новому мікрорайоні, згідно з планом, мають збудувати житло для 5 700 людей. Буде навчально-виховний комплекс, до якого входитиме дитячий навчальний заклад на 120 дітей та школа на 220 дітей. Також буде дві церкви, торговий комплекс площею 20 800 м кв, готель, кількаповерхова стоянка на 1330 авто. В проекті є і велосипедні та пішохідні маршрути, зелені зони. Буде і новий автовокзал, ймовірно, міжнародний. 

- Зараз з центрального автовокзалу багато автобусів їдуть у Польщу, Чехію, - каже пан Захарчук. - А коли збудують автовокзал в новому мікрорайоні, то є ймовірність, що той, що на Живова, буде лише міжобласного, міжміського призначення, а новий - міжнародного призначення. Але цим займетиметься інвестор. 

Кінцевої дати, коли добудують новий мікрорайон та здадуть будівлі в експлуатацію - поки немає. На це піде кілька років. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Михайло Стойко

    Мікрорайон на 5700 мешканців а школа на 220 дітей,вам не здається що це дуже мале співвідношення?
  • Артём

    Риторичне питання: на якому етапі будівництва скажуть, що запланований підземний перехід будувати нерентабельно?

    Андрій reply Артём

    там ймовірно буде міст
  • Sana Go

    Нові Васюки? В нас Тернопіль перетворюється на місто майбутнього? Хто ж тут квартири купує? Вся область видно.
  • Андрій

    чому ви такі скептичні?

    Anonymous reply Андрій

    Бо народився і  живу в тому Тернополі. Колись то було місто - гарне, затишне чисте... А тепер та бидлота ненажерлива його перетворила на якесь гетто. Колись, ще десь на початку семидесятих тато мене в музей водив, а там макет генплану міста. І вулиці там, і проспекти широкі, бульвари та сквери сквери... красота!  І ДЕ то все? От де бульвар по Галицькій від шостого до універсаму. А НЕМА! І НЕ БУДЕ! А де парки?! Що з них залишилось? а НЕМА, забудовані! Бо бидлота ненажерлива...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up