Вертикальне озеленення за 200 тис. гривень: у парку ім. Т. Шевченка ще встановили нові ковані скульптури

Вертикальне озеленення за 200 тис. гривень: у парку ім. Т. Шевченка ще встановили нові ковані скульптури

Нове вертикальне озеленення встановили в парку ім. Тараса Шевченка. Окрім арки у вигляді серця, вздовж набережної встановили і ковані дерева.

Загалом в парку ім. Тараса Шевченка вже облаштували 7 кованих скульптур. Це арка у вигляді серця та квітів з очеретом. Вздовж набережної встановили кілька «кованих дерев» та невелику арку. Деякі з фігур повторюються. Там вже висадити петунії.

Найменша та найпростіша інсталяція – у вигляді невеликої арки. ЇЇ встановили неподалік дитячого майданчику.

Відео дня

Одна конструкція, в залежності від складності виконання, коштує від 40 до 70 тис. гривень – розповів директор КП "Об'єднання парків культури та відпочинку Тернополя» Микола Лесів.

Загалом, на ковані скульптури з бюджету витратили 199 200 гривень. Про це свідчать відповідні документи на сайті державних закупівель.

Опитування

Чи подобаються вам нові фігури в парках?

Як розповідає Микола Лесів, такі прикраси встановлять і в інших парках міста. Це робитимуть поступово, оскільки карантин вплинув на бюджет міста.

Тернополяни ж по різному відреагували на нові прикраси для парків. Хтось вважає це несмаком та зайвими конструкціями в парках, а хтось навпаки – вважає це приємним оновленням для міста. В одній з попередніх публікацій тернополяни активно обговорювали перші фігури, які встановили в парку ім. Т. Шевченка.

Чи не найбільше суперечок викликала арка у вигляді серця на містку до «Острівця кохання». Деякі тернополяни вважають, що арка на містку зайва і лише псує загальний вигляд.

- Який жах, який несмак… Для чого псувати було місток до острівця? – пише Зіра Приймак.

- Не вписується в інтер'єр, якось то не пасує, - пише Світлана Клим.

Однак багатьом такі оновлення сподобались.

- Гарно! Нова Арка -"Сердечко" зараз  мене привела до цікавої думки: А що, якби на цьому островці проводити обряд реєстрації створення молодої сім'ї? Цікаво і неординарно, романтично і в оточенні природи. Можна створити нашу Тернопільську "маленьку Венецію". Мрія?  А може здійснена? – пише Любов Левенець.

Тернопіль змінюється на краще, дуже гарно і красиво. Молодці! – пише Дмитро Петров.

А як вам нові ковані фігури? Чи подобаються вам? Пишіть у коментарях!

Читайте також:

На «Острівці кохання» - коване серце. Це ще не всі сюрпризи: скільки витратить місто на нові скульптури?
На Набережній встановили нову скульптуру. Кажуть, що це лише початок
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Zira Pryjmak

    Арка -верх несмаку.......Ще б побільше квітів ,пацьорків,блиску.......Жах,вирубувати справжні дерева,щоб встановлювати ,,джілізові,,.....І все за сприяння МЕРА!!!!!!Святий чоловік,за наші ж гроші впарює нам такі ,,витвори,, мистецтва
  • Ігор Дуда

    Залишаюся при думці, що якби на верхівку помістили ще й клаповуху істоту з рогами  а поруч поставили відро з фекаліями - був би майже завершений візуальний образ мого доброго знайомого "Саші Креста" , яке дуже полюбляє  "удобрювати" сайт (разом з купою однаково безграмотних клонів) своїми дебільними коментарями. Це б нагадало йому подорожі до Африки, якими воно регулярно  вихвалялося - поки не настав карантин, і воно змушене сидіти в клітці й, судячи з дикої безграмотності його коментарів,  живитися тим, що...у відрі
  • Oksana Dovgan

    Не подобається, нічого спільного з природою немає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up