Партнер рубрики Події

У парку Нацвідродження активісти знесли огорожу та руйнують забудову. Поліція застосувала сльозогінний газ (оновлено)

У парку Нацвідродження активісти знесли огорожу та руйнують забудову. Поліція застосувала сльозогінний газ (оновлено)
  • Народне віче "Врятуй парк" проти забудови парку Національного відродження розпочали 13 червня о 20.00. Активісти знесли огорожу та зайшли на територію скандального будівництво "Вуличної академії".
  • На території забудови протестувальники зруйнували початки будівництва, виривали металеві сваї.

Спочатку активісти розібрали паркан і зайшли на територію будівництва. Пізніше забарикадували усі в’їзди до обє’кту. Поліція спершу їм не перешкоджала. А потім, коли активісти забарикадовували в’їзд, то поліцейські застосували до них сльозогінний газ. На місці було багато дітей. Всі кашляли, скаржались, що печуть очі. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Продовжуються спроби завоювати цю територію, але активісти цього не допустять, - каже співорганізатор акції Олег Синовець. - Суд відбувся, але ми вирішили не подавали зараз апеляцію, бо у нас з'явились нові факти, тому будемо писати розширену позовну заяву.

О 20.55 активісти запалили димові шашки, продовжують зносити паркан. Також підпалили інформаційний стенд про будівництво. 

На акції протесту було багато дітей, які також допомагали руйнувати початки будівництва. 

- Ми будемо стояти до останнього, - кажуть протестувальники. - По-мирному забудовник не захотів все вирішити, тому ми перейшли до радикальних методів. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Volodja Drevnickij

    мера  питайти
  • Андрій Благук

    як на мене то на цій ділянці і так був бардак. наркомани постійно тусувались. а дерев там не вирубували. треба було ламати паркани коли будинки будували під самою співочкою.

    Oleg Synovets reply Андрій Благук

    обгороджена площа займає близько 1500 м.кв, а по проекту мають зайняти 6000 м.кв, тобто в 4 рази більшу площу

    Ірина Петрівна reply Андрій Благук

    Точно, точно і Сергій Надал там постійно пив пиво
  • Semen Semenuch

    Главное не смотрите ЧМ мира по футболу!!!)))))
  • Ната Лия

    Класна фотка з маленьким хлопчиком-патріотом,який допомагає розбирати паркан!!!!Ось таке майбутнєУкраіни!!!Заради них вартує боротися за "легені" нашоі краіни!!Люди!!робіть висновки!не ведіться на бруківку у вашому дворі!Дивіться ширше!Як у вас крадуть Украіну,під патріотичні промови !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up