У парку Нацвідродження охоронці з "Максими" побили двох тернополян

У парку Нацвідродження охоронці з "Максими" побили двох тернополян
  • У парку Нацвідродження, попри підтриманий більшістю депутатський запит про заборону будівництва на певний час, будівництво ведеться.
  • А скандальновідома охоронна фірма "кидається" на людей, навіть далеко за місцем будівництва, яке охороняє. 


Так, вранці 27 квітня працівники охоронного агентства "Максима" побили двох тернополян – Олега Яцківа та журналіста Андрія Баулу. Постраждалі звернулись у поліцію, написали заяви.

20 квітня на сесії міськради, нагадаємо, депутати підтримали більшістю голосів депутатський запит Андрія Шкули, що стосується будівництва "Вуличної академії" у парку. В одному із його пунктів йшлося про заборону проведення будь-яких робіт на ділянці до появи рішень судів та результатів перевірок, які проводять правоохоронці. Не зважаючи на  це, навіть за кілька днів після сесії, забудовник не облишає  намарів продовжувати будівництво "Вуличної академії". Активісти, натомість, почали чергувати у парку та викликати поліцію у разі проведення робіт. Адже, навіть не зважаючи на запит, на місці будівництва порушень не бракує. Наприклад, як стверджують активісти, у забудовника нема обов’язкової складової проектної документації, а саме – проекту організації будівництва, що передбачає погодження  документів з усіма службами, які відповідають за доїзд транспорту на територію будівництва.

- Я проживаю біля парку Нацвідродження, - розповідає Олег Яцків. – І мені дуже шкода дивитись на те, на що перетворюють парк, та й місто загалом з усіма цими будовами. Сьогодні вранці ми прогулювались парком, пили каву.  Тут приїжджають охоронці з "Максими". Починають щось з'ясовувати. Я відразу сказав: "Давайте без рукоприкладства", на що один із них відповів: "Это как получится".  Мене тримало двоє чи троє, шарпали, Андрія двоє чи троє шарпали, били.

Відео дня


Як розповідає Андрій Баула,  охоронці проігнорували його повідомлення про те, що є журналістом. Били – «професійно». Тож переконаний, що нападники могли раніше працювати у правоохоронних органах. 


Такі дії охоронців, на думку  противників будівництва, є незаконними з кількох причин. Зокрема і через те, що повноваження цієї фірми закінчуються на тій же території, яку охороняє – тобто на території будівництва. А ось кидатись на людей в громадському місці – це явне порушення. 


- Чоловіки звернулись в поліцію. Повідомлення внесено в ЄРДР за ст. 125 КК «Умисне легке тілесне ушкодження», частина перша, - каже  начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета. -  За попередньою інформацією, в одного - забій колінного суглобу, забій грудей в іншого та ін. Їм дадуть направлення на судову-медичну експертизу і порушено кримінальне провадження. 

До слова, директором КП «Тернопільбудінвестзамовник», що і отримало ділянку під будівництво, відповідно до даних youcontrol.com.ua є Кришталовський Роман Казимирович. А  територію охороняє "Максима".

Охоронних фірм під назвою "Максима" за даними того ж youcontrol.com.ua є кілька. Директором у деяких з них є родич очільника КП – Кришталовський Володимир Казимирович. Він значиться  керівником у ТОВ «Максима-Т», «Максима-В», ТзОВ«Максима-К».
Тож виходить, що від тернополян комунальне підприємство «захищається», вдаючись до послуг родича. Наразі коментаря від обох Кришталовських отримати не вдалось. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саня

    Коли при владі податківець,і дружить з бандюками, то ніхто з думкою електорату не рахується
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up