Партнер рубрики Події

У парку Нацвідродження роблять експертизу будівництва “Вуличної академії”, де звели вже шість поверхів

У парку Нацвідродження роблять експертизу будівництва “Вуличної академії”, де звели вже шість поверхів
  • У парку Національного відродження триває будівництво соціально-спортивного центру «Вулична академія». Зараз там зводять вже шостий поверх.
  • Активісти позиваються до суду на рахунок цієї справи. І у четвер, 6 червня, згідно рішення суду, на території забудови працювали експерти, які визначать чи відповідає технічна проектно документація фактичній забудові і її цільовому призначенню. Та чи немає порушення містобудівного закону.

Активістка Юлія Мамчак, яка позивається до Тернопільської міськради, через забудову у тернопільському парку Національного відродження мала сплатити 20 тисяч 592 гривні за експертизу проекту землеустрою. Клопотання про це надійшло від експертної установи. Про це під час засідання, яке відбулося 16-го квітня, повідомив суддя Андрій Баранюк.

  - Для проведення експертизи ми оголошували публічний збір коштів, люди допомогли нам зібрати їх, - розповідає громадська активістка Юлія Мамчак. - Ми перерахували їх вчасно, згідно із висновком суду, на рахунок Київського національного дослідного інституту судових експертиз. 20 592 гривні коштувала експертиза і ще додатково кошти за послуги банку та відшкодування дороги експертів.

У середу, 6 червня, на території забудови працювали три експерти і результат експертизи буде готовий орієнтовно через 4 місяці. Далі із цим висновком активісти продовжуватимуть судитись.

Відео дня

  - Рівно у зазначений час експерти почали робити геодезичні виміри території для встановлення меж забудови, для того, щоб проаналізувати чи не виходить забудова на зони, які не можна забудовувати, - пояснює активістка. - Зокрема у суді ми надали докази, що одна із зон є територією, яку не можна забудовувати.

Також експерти встановлюють відповідність об’єкта будування до документації проектів, яку подавали забудовники. Та визначать площу будівельного майданчика відповідно до нанесення на кадастровій карті.

Нагадаємо, історія з забудовою парку Нацвідродження тягнеться вже декілька років. Ще у 2014 там хотіли звести екоготель із закладом громадського харчування. Почати будівництво не дозволила громадськість. Вже через два роки, у 2016, з’явились документи на будівництво соціально-спортивного центру «Вулична академія». Та на акції протесту знову вийшли громадські активісти. Сутички тривали кілька місяців. Врешті будівництво відновили,а активісти подалися до суду.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Валера Матів

    вам завидно,чи шо? Кукдкудачете як кури,всі умняка повключали,а на ділі всім похєр!!! мені в першу чергу))) Нехай там хоть 50 поверхівку построять. Флаг їм в ...)))

    andriy reply Валера Матів

    Це тобі похер а не всім. Доречі ти похожий на дибіла який елементарних речерй не розуміє.
  • тойво

    житловий комплекс " вулична академія".

    квартири там,мабуть вже продані.



    ПС.То все папереднікі винні.
  • Vasil Plavutskii

    Vony vsze naszylysia yim poxuyu
  • Vasil Plavutskii

    Bo dekilka mayut paru dolariv yim poxuyu, a vy ludy idit irishaute.

keyboard_arrow_up