У парку Шевченка висадили декоративні дерева «Піссарді»

У парку Шевченка висадили декоративні дерева «Піссарді»

У парку висадили 11 деревець, які в Тернопіль привезли із Закарпаття. Поруч з ними планують зробити дитячий майданчик.

Сьогодні, 28 вересня у парку ім.Тараса Шевченка поруч зі стадіоном ФСК «Динамо» відбулася екологічна акція. На території відпочинкової зони парку висадили 11 декоративних листяних дерев роду слива «Піссарді».

Як повідомляє міська рада, у Тернопіль саджанці дерев привезли із Закарпаття. Цей вид дерев буде приживатися та квітнути у місті не вперше, вони вже ростуть у сквері Тараса Шевченка.

Відео дня

«Заходи з озеленення проводяться у місті двічі на рік — восени і навесні. Сьогодні у парку Шевченка висаджено 11 п’ятирічних саджанців дерев декоративної сливи «Піссарді», висота яких сягає 3-4 метри. Згодом тут з’явиться новий дитячий майданчик, тож  символічно можна вважати, що ці зелені насадження — початок робіт з благоустрою і облаштування нового відпочинкового простору для дітей», — розповідає Сергій Надал.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого основного стратегічного документа у сфері зеленої розбудови міста — Концепції комплексного озеленення, щорічно міською радою організовуються заходи із висадження дерев з метою урізноманітнення видового складу існуючих насаджень, формування високодекоративних, стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища особин.

Довідка 

Слива Піссарді — декоративне листяне дерево, у висоту досягає 5-12 м. Особливо привертає увагу в період рясного цвітіння і плодоношення. Особливість сорту — листя темно-червоного або бордового забарвлення протягом усього сезону. Квітки рожеві, з'являються раніше листя.

Вперше в Європу ця слива була привезена ботаніком Піссарда з Ірану. У дикому вигляді росте на добре освітлених, відкритих гірських схилах Західної Азії.

 Читайте також:

У Тернополі облаштовано 25 клумб у паркових зонах

У тернопільському «Парку Здоров’я» висадили кавові дерева та платани

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Скоробогата

    а у листопаді минулого року вирубали там же здорові красиві дорослі дерева, штук 10 мінімум..., облаштування простору зараз, тобто залиють все бетоном?
  • Ирина

    Ага, каштани Бріоті вже закінчилися...) Чому не висаджуєте наші українські рідні клени, липи, ясени?

keyboard_arrow_up