У тернопільському «Парку Здоров’я» висадили кавові дерева та платани

У тернопільському «Парку Здоров’я» висадили кавові дерева та платани

На території Тернопільської міської територіальної громади триває двомісячник благоустрою, в рамках якого, окрім прибирання придорожніх зелених смуг та паркових зон, проводиться озеленення відпочинкових  і прибудинкових територій.

У тернопільському «Парку Здоров’я» висадили 25 саджанців кавового дерева та платану, повідомляє пресслужба міської ради.

Як розповідають у КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», цьогоріч багато сухих та аварійних дерев було зрізано на території «Парку Здоров'я», тож з метою омолодження відпочинкового простору уже сьогодні тут з’явилися нові зелені насадження.

Зокрема, було висаджено 25 саджанців кентукського кавового дерева («бундук дводомний») та платану. Це вже другий етап висадки молодих дерев на території парків.

Відео дня

Нагадаємо, 15 дерев породи «сумах» (оцтове дерево) було також висаджено на території парку імені Т.Шевченка.

Окрім того, відповідно до основного стратегічного документа у сфері зеленої розбудови громади - Концепції комплексного озеленення, під час двомісячника благоустрою силами управителів багатоквартирних будинків заплановано висадити близько 70 одиниць насаджень. Серед видів посадкового матеріалу – ялини, сосни, туї, липи, клени, берези, павловнії. 25 ялин, зокрема, будуть висаджені на вул. Фабричній.

Одночасно, на території населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади заплановано висадження понад 130 дерев (сосни, туї, ялини) та близько 20 кущів спіреї.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up