Партнер рубрики Події

У парку Сопільче копали траншею та пошкодили коріння дерев: ми дізналися подробиці

У парку Сопільче копали траншею та пошкодили коріння дерев: ми дізналися подробиці
  • У гідропарку тривають роботи з прокладання лінії електромережі. Для цього викопали траншею. Однак чи не завдало це шкоди деревам?
  • Журналісти «20 хвилин» звернулися до екоінспекції області. Що виявили спеціалісти? Про це у нашому матеріалі!

Траншею біля дерев викопали вздовж алеї біля футбольного поля та до мосту. Як ми помітили, коріння деяких дерев пошкодили.

Директор КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач розповів, що через територію парку прокладають кабель електромережі від торгового центру біля парку до вулиці Миру. Також пан Ткач запевнив, що у виконавця робіт є усі дозвільні документи.

Відео дня

У міській раді уточнюють – роботи виконує РЕМ. Прокладають резервні мережі живлення. Дозвільні документи для цих робіт отримали.

Ми звернулися до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області. Про те, що в парку в парку «Сопільче» виконують такі роботи в екоінспекції дізналися від журналістів «20 хвилин». Тож місце робіт оглянули спеціалісти.   

– Наші спеціалісти відреагували на це повідомлення та оглянули місце проведення робіт, – розповів начальник інспекції Роман Нитка. – Інспектори виявили та задокументували пошкодження кореневої системи кількох дерев. Ці пошкодження не є критичними і дерева не загинуть, однак шкоду все ж було завдано. Наразі ми звернулися до КП «Об'єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» і очікуємо від них копії дозвільних документів на виконання робіт для подальшого встановлення обставин та складання протоколу.

Як розповів Роман Нитка, виконавцям робіт загрожує штраф. Про яку суму йдеться наразі сказати не можуть, оскільки для кожного пошкодженого дерева розмір штрафу вираховують за допомогою спеціальних формул. Коли екоінспекція отримає всі дозвільні документи – зможуть порахувати збитки та скласти протокол. Про суму штрафу обіцяють повідомити згодом. Тож більше читайте у наших наступних публікаціях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач95

    Хіба у файному місті за останні 12ть років мало знищили дерев та зелених насаджень. Черговий вандалізм по відношенню до зелених насаджень наяву. СУМНО І ГІРКО.
  • Читач12

    Коли ви відчепитись від парків, достали. Тернопільщини хочуть гордитися ними. І все якийсь урод дає дозволу.

keyboard_arrow_up