Партнер рубрики Події

У поліції розповіли подробиці нічного наїзду на Катедру: водійка була під дією наркотиків

У поліції розповіли подробиці нічного наїзду на Катедру: водійка була під дією наркотиків

З’явились нові подробиці аварії, яка сталась вночі 23 квітня. Нагадаємо, водійка на автомобілі «Ауді» протаранила двері собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та проїхала до плащаниці всередині церкви.

Як розповів начальник обласної поліції під час брифінгу обласної військової адміністрації Олександр Богомол, експертиза встановила, що жінка була під дією наркотиків. Вночі жінку з ознаками впливу наркотиків доставили до обласного наркодиспансеру. У понеділок, 25 квітня, коли лікарі дозволили правоохоронцям працювати з винуватицею аварії – їй вручили підозру. Триває слідство.

– Вже певно всі бачили відео з камер біля храму, – каже Олександр Богомол. – Жінка зробила розворот перед Катедрою і цілеспрямовано їхала в храм. Можу сказати, що поліція зафіксувала цю подію, відкрито кримінальне провадження, зафіксовано всі завдані збитки. Жінка була в стані наркотичного сп’яніння. Запевняю, що всі слідчі дії проводяться об’єктивно і ніхто не зможе ухилитися від відповідальності. Перевіряємо кілька версій – чи залучені інші люди.

Також в поліції розповідають, що за пів години до інциденту, ця жінка зверталась на лінію «102» та повідомила про сімейний конфлікт.

Відео дня

– За пів години до події вона повідомила на лінію «102» про те, що в неї конфлікт з чоловіком на вулиці Микулинецька На місце прибули патрульні. Подробиць сімейного конфлікту розголошувати не будемо. Але в результаті вона сіла за кермо та почала тікати в сторону Центру. Її почали переслідувати поліцейські, однак їй вдалося відірватися від переслідування та зникнути з поля зору поліції. Після цього вона кружляла в Центрі та заїхала в Катедру.

Керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук розповів, що прокуратура наполягатиме на обранні міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

– Провадження відкрито за статтею 178 ККУ, яка передбачає відповідальність за пошкодження релігійних споруд, – каже Андрій Миколайчук. – Водійці повідомлено про підозру. Вручено клопотання про обрання їй мірою запобіжного заходу. Скоріш за все суд розгляне його та обере запобіжний захід у вівторок, 26 квітня. Зважаючи на обставини, а саме перебування у стані наркотичного сп’яніння, прокурор наполягатиме на обрання найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.  

Наразі слідство встановлює суму збитків, завдану храму, оскільки це історична цінність. Начальник поліції розповів, що родина горе–водійки готова відшкодувати всі завдані збитки храму.   

– Родина жінки готова відшкодовувати завдані збитки. Ми тільки це підтримуємо. Наразі триває слідство.

Більше – згодом. Новина оновлюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (154)
  • Марія Білянська-Сухецька

    Мені здається що все було сплановано .і задуманно
  • Інна Швець

    А Богомол не хоче подати у відставку?
  • Роман Коваль

    Під дією наркотиків випадкова людина бути не може. Отже вона наркоманка- викладач і з наркотиками була пов*язана  ще  до цієї події. А чи не цікавий  відповідній службі цей аспект,,,
  • Леся Бабій

    Ще її родичів люди підпалять,ще будуть "ві "відмазувати,"наркоманку, повіситися від стиду треба,що ви за люди?! Це ж як треба виховувати такий непотріб?!

keyboard_arrow_up