Партнер рубрики Події

У поліції Тернопільщини нагадали про заборону використання піротехнічних виробів у період свят

У поліції Тернопільщини нагадали про заборону використання піротехнічних виробів у період свят
  • Запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану заборонено, — про це жителям та гостям Тернопільщини нагадують поліцейські.
  • За порушення обмежень щодо використання піротехнічної продукції передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

Поліцейські області контролюватимуть дотримання обмежень, а також перевірятимуть осіб, які займаються реалізацією піротехніки на ринках та у роздрібно-торговельних мережах.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У поліції нагадують, що за порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність.

Відео дня

Зокрема: стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях), стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) та стаття 296 КК України (хуліганство).

— Відповідальність є, але давайте будемо більш відповідальними, не тільки через закон, а ще й через повагу до інших, — йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, комендантська година на Тернопільщині діє з 23 до 5 години. У новорічну ніч також.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up