Партнер рубрики Події

У санаторії на Тернопільщині такого ще не бачили: 81-річна бабуся згадала свої 17

У санаторії на Тернопільщині такого ще не бачили: 81-річна бабуся згадала свої 17

Священик Олексій Філюк влаштовував для пацієнтів санаторію водолікування у Микулинцях справжні українські вечорниці. Танцюють від малого до старого. Кажуть, навіть забули про хвороби, із якими приїхали.

Оздоровлюються та відпочивають під звуки гармошки та баяну в санаторії водолікування в Микулинецькому палаці Людвики Потоцької. Священик Олег Філюк ініціював там українські вечорниці.

Після головних процедур увечері пацієнти збираються в холі, співають українські пісні і танцюють. Приходять усі – і малі, і дорослі. У танці пускаються навіть на схилі літ. Так, 81-річна Марія Гладій зізнається, що відчула себе 17-річною.

- Я давно так не танцювала, це було неймовірно, - захоплено розповідає жінка. – Згадала молодість, гарні, красиві танці.

Відео дня

Танці допомагають у лікуванні

За словами священика, ідея організувати вечорниці виникла спонтанно. У рідному селі Білозірка він вже тривалий час організовує танці для тих, кому за 50.

- Зранку – до церкви, а увечері – на танці, - посміхається священик. – У Білозірці зустрічі організовуємо в сільському клубі. Люди вже знають, що в нас є такі розваги, охоче йдуть. У санаторій поїхав на лікування, вирішив провести час із користю. Разом із товаришем взяли в ріки баян і гармошку, давай співати. Перші рази було менше людей, потім, коли дізналися, уже більше учасників зібралося. Більше ста осіб було. Так сподобалися людям вечорниці.

Репертуар подобається людям. Виконують українські повстанці пісні, подобається їм "Там під львівським замком". У перервах – і жартівливі композиції – "А калина не верба", "Очерет-осока, чорні брови в козака".

- Пацієнти жартують, що танці лікують краще, ніж процедури. Уже й забули про проблеми зі здоров'ям, - говорить о. Олексій Філюк.

Перестали скаржитись на здоров'я

Медична сестра Ірина Вигінна додає, що відпочивальники перестали скаржитися на здоров'я.

- То дуже помічне лікування, їх омолоджує, - каже вона. – Дуже гарні пісні та виконавці. Санаторій такого ще не бачив за роки його існуванні. І нам добре, коли пацієнти задоволені.

Українські вечорниці настільки припали до душі відпочивальникам, що ті просять ще.

Тернополянка Наталія В'юк, яка приїхала у санаторій на процедури, зізнається, що мусила поміняти картку пам'яті на телефоні. Адже щовечора робить свіжі відео та фото.

- Ми з чоловіком у захваті, ще просимо. Дякуємо організаторам, - говорить вона. – Їздила по різних курортах, але настільки доброї атмосфери, як тут, не бачила. Дуже гарні люди.

Влаштували музичну терапію

За словами пані Наталії, ідея з вечорницями надихнула і дорослих, і малих. Вони долучаються до організації дійства.

- Це справжня музична терапія. Пісні такі духовні, патріотичні. Так гарно грають на баяні, словами не передати, - говорить співрозмовниця. – Навіть бабуся 80-річна танцює, то так мило.

Завдяки таким вечірнім "процедурам" пацієнти перестали помічати побутові недоліки, негаразди.

- Говорити можна багато, але побачити це і відчути атмосферу – інша справа. Я в захваті, цим усе сказано.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up