Партнер рубрики Події

У селах біля Тернополя стартував безкоштовний мовний табір. Ще можна долучитись

У селах біля Тернополя стартував безкоштовний мовний табір. Ще можна долучитись
  • Розвиваючі ігри на екологічну тематику, покращення рівня англійської мови за допомогою спілкування із іноземцями, - усе це відбувається в безкоштовному таборі для дітей шкільного віку EcoMind.
  • Цей літній безкоштовний табір проходить із 1 липня по 11 серпня. Діятиме він у трьох локаціях: у селі Біла, Великий Глибочок та Протича. 

У селі Біла, що поблизу Тернополя, табір запрацював у понеділок, 1 липня. Щодня діти займатимуться п’ять годин із чотирма іноземними волонтерами. У перший день, 1 липня, у табір прийшло приблизно 90 дітей. 

Школярки Люда та Уляна із села Ігровиці приїхали у табір, щоб познайомитись із іноземцями та покращити свою англійську. 

- Ми хочемо вивчити англійську, бо трохи погано її знаємо, але щасливі, що принаймні розуміємо про що говорять волонтери, - кажуть дівчатка. - Нам тут подобається, ми не тільки вчимось, а ще й просто спілкуємось, граємо ігри. 

Відео дня

Організовувала табір Білецька сільська рада разом із громадською організацією AIESEC. 

- Це мовний табір, до нас приїхали волонтери із Китаю, Індії та Туреччини, які займаються із дітками. Вони говорять виключно англійською мовою, - каже керівник відділу освіти Білецької об’єднаної територіальної громади Володимир Мартинюк. - Якщо у дітей виникають проблеми із розумінням, то ми перекладаємо їм. Ми поділили їх на дві групи: молодші та старші. Радіємо, що усім подобається. 

Волонтерка Менікель приїхала у табір із Туреччини. Вона вперше завітала в Україну і каже, що їй дуже подобається атмосфера. 

  - Україна красива країна, тут багато зелені і це дуже класно, - розповідає волонтерка. - А тернополяни дуже гостинні, я хочу приїжджати сюди ще. У таборі я розповідаю діткам про свою країну, культуру, наші традиції. А також цей табір спрямований на екологічну тематику, яка є надзвичайно важливою, бо кожен може покращити екологію у своєму населеному пункті.

Айна також приїхала сюди із Туреччини і теж вперше. 

- Мене дуже приємно вразили діти, вони такі відкриті і щирі, - каже волонтерка. 

Вікової категорії для участі в таборі немає, але мають бути принаймні мінімальні знання англійської. Мета проекту - завдяки тематичним заходам та іграм, проведених волонтерами, порушити питання важливості вирішення екологічних проблем в нашій місцевості.

Щоб долучитися до табору в будь-якому з трьох сіл, потрібно зателефонувати за номером 096-710-24-94

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up