Партнер рубрики Події

У селі на Тернопільщині створили мурал, де зобразили його історію

У селі на Тернопільщині створили мурал, де зобразили його історію

Молодь у Добрівлянах створила мурал, де зобразили цікаві факти історії села.

Про це повідомили в Заліщицькій міській раді.

— Пишаємося нашою активною та креативною молоддю (youth.house.dobrivlyany), а саме добрівлянськими хлопцями та дівчатами, — йдеться у повідомленні. — У нашій громаді створено ще один мурал, що став символом історії села Добрівляни.

Відео дня

На центральному малюнку зображено легенду про Добру Уляну, заможну жінку, яка проживала колись у цьому селі. Вона все життя допомагала людям та дбала про бідних, згодом село назвали на її честь.

Ліворуч зображено історичний факт про церкву, яку у 1767 році води Дністра принесли у село під час повені. Через деякий час приїхали люди з Прикарпаття та забрали її назад, але історія повторилася. Через два роки дерев'яна церква знову опинилася у Добрівлянах. На тому місці жителі села вирішили поставити каплицю.

Праворуч від центру зображено дійство на Івана Купала. У 2000-х рокахі щороку проводився фестиваль "Купальські мелодії Добрівлян". На цю колоритну подію приїжджали люди з усієї України. Організатором фестивалю був Мирослав Лугофет, на муралі написані рядки з його пісні

Важливим елементом муралу є виноград. До 1939 року Добрівляни були центром виноробства. Щороку тут проводили традиційне свято «Винобрання, на яке приїжджали з усієї тодішньої Польщі.

Реакція соцмереж

У коментарях Андрій Романчук пише: Великі молодці.

Галина Яловіцька коментує: Неймовірно!!! Великі молодці! Так тримати!

Ірина Гишка петринка коментує: Класна ініціатива! Наша молодь вражає

 

Читайте також:

Як виглядають мурали Тернополя? В якому вони стані та які вже зникли? (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up