Партнер рубрики Події

У селі на Тернопільщині виявили сказ

У селі на Тернопільщині виявили сказ

Це вже другий зареєстрований випадок сказу серед домашніх тварин на території Борсуківської громади.

У селі Передмірка, що в Борсуківській громаді, виявили випадок сказу. Про це повідомили на сторінці громади в соцмережі.

8 лютого Кременецьке управління Держпродспоживслужби ініціювало засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії. На засіданні затвердили план заходів з ліквідації спалаху вогнища сказу серед домашніх тварин.

«Визначено 60-денний термін карантинних обмежень для проведення дезінфекції території, де було виявлено вогнище сказу та до вакцинації проти сказу котів і собак у небезпечному пункті, а саме на вулиці Загоринь села Передмірка», — йдеться в повідомленні.

До загрозливої зони у селі Передмірка віднесли вулиці: Джерельна, Гірка, Рудка та Шевченка, а також прилеглі до села польові та лісові угіддя.

Жителів села просять уникати контактів з бездомними тваринами та не торкатися голими руками трупів тварин, та тварин, підозрілих у захворюванні.

 

ДОВІДКА
Сказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким ушкодженням центральної нервової системи.

Ознаки сказу: слиновиділення, гідрофобія, агресивність, параліч, але іноді вони можуть бути відсутні. У собак і кішок сказ протікає у двох формах: буйній і тихій.

 

Відео дня

Читайте також: 

У 27 громадах Тернопільщини розкидатимуть приманки з вакцинами проти сказу для диких тварин.

На Тернопільщині виявили сказ у котів. Де можна вакцинувати домашніх улюбленців?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жінка з власним іменем Марія

    🤔😏

keyboard_arrow_up