Партнер рубрики Події

У січні в Тернополі можуть почати зйомки «Червоний. Без лінії фронту»

У січні в Тернополі можуть почати зйомки  «Червоний. Без лінії фронту»

У Тернополі та області зніматимуть фільм «Червоний. Без лінії фронту». Стрічка розповідатиме про події, що передували подіям у фільмі «Червоний». Зйомки можуть почати із січня 2018 року. У масовках задіють близько 700 людей.  

 

Договір про співпрацю між Тернопільською кінокомісією, очолювану заступником міського голови Леонідом Бицюрою, та продюсерським центром "Інсайд Медіа" підписали минулого тижня.

- Наразі переговори повністю завершені, підписані угоди про створення цього фільму. Це буде приквел, передмова до «Червоного» - «Червоний. Без ліній фронту», - каже Леонід Бицюра. -  Власне, вдалось впродовж цього року переконати знімальну групу, продюсера і режисера в тому, що саме  Тернопіль  дав прототип «Червоного». Віднайдено історичну постать, який став  фактично прототипом «Червоного». Сходиться практично все, від псевдо до деяких аспектів біографії.  І знахідкою для режисерської групи було те, що  біографія цього тернополянина дуже підходить  до третьої частини  «Червоного». Тобто, до останньої частини  трилогії, де буде завершення його життєвого  шляху.

 Режисери, за словами пана Бицюри, дуже довго думали над тим, як завершити долю «Червоного», а виявилось, що його прототип дожив до 99-го року, застав повалення пам’ятників Леніна, відновлення Української держави, відновлення жовто-блакитного українського прапора.


-  Це якраз той хепі-енд, добре завершення фільму, на яке вони навіть не сподівались, - додає він. -  Тому вийшло таке взаємозбагачення людей цінними  порадами.  Для нас це величезний шалений досвід з організації та ін.  Скажімо  так, що в масовках буде задіяно більше 700 людей, а це означає пошиття костюмів, відбору локацій.   Всі локації вже зараз затверджено. Навіть більше   того – ми підібрали приміщення для створення кінопавільйону.  Це для зйомок  не натури, а відтворення подій, зокрема криївки, це дуже багато роботи і зусиль. І будемо сподіватись, що в січні розпочнеться сам знімальний процес.
 
До слова, у Тернополі цьогоріч уже зняли фільм. Це – короткометражка «Поза зоною». Її презентують  цьогоріч у грудні. За словами пана Бицюри, це був перший фільм, який знімався за держкошти в Тернополі.

Довідка:
Приквел — художній твір, роман, повість, фільм, серіал, відеогра тощо, який розповідає про події, які сталися до подій іншого художнього твору.
Приквел є ніби продовженням навпаки — з одного боку він використовує популярність та ідеї первісного твору, але не є його прямим продовженням. Як правило в приквелі розповідається передісторія героїв або ж світу описаних в первісному творі.
За інф.Вікіпедії

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    тернопільська кінокомісія ? така існує даже, а от яким боком там бицюра ? він, що, має відношення до кіно? коли вже люди бужуть займати ті посади , яким вони відповідають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up