Партнер рубрики Події

У Смиківцях протестують проти встановлення високовольтної лінії. Погрожують перекриттям траси

У Смиківцях протестують проти встановлення високовольтної лінії. Погрожують перекриттям траси
  • Наразі на місці, де енергетики забили кілки, зібрались місцеві мешканці зі старостою. Люди кажуть, що бояться за життя і здоров’я своє і своїх дітей. 
  • Голова громади запевнив «20 хвилин», що резервна лінія там потрібна, і від цього усі тільки виграють. Журналісти звернулись за коментарем до енергетиків.

У Смиківцях зранку 27 червня група місцевих мешканців вийшла на акцію протесту. І, якщо їх не почують місцеві посадовці, погрожують навіть перекриттям траси міжнародного значення у Смиківцях. 

 

Бояться за своє життя

Близько 20 мешканців Смиківців залишаються на місці, де вже невдовзі встановлюватимуть високовольтну лінію. І просять допомоги журналістів. 

Відео дня

Кілки на місці майбутньої високовольтної лінії забили одразу в кінці людських паїв та дороги. Попри цю дорогу є житлові будинки. Про екологічні норми хтось чув? Це ж лінія на 10 тисяч вольт, обурюються люди. 

Хочуть бачити проект

Староста с. Смиківці Володимир Сидяга наразі на місці разом із мешканцями. Каже, високовольтна лінія погоджена ще від 2022 року. На місце нещодавно виїжджали землевпорядники разом з представниками обленерго. Провели супутникові заміри і винесли в натурі межі, де закінчуються людські паї. 

На землях паїв і приватних помешкань ніхто не зазіхає, це все землі сільськогосподарського призначення, запевнив «20 хвилин» голова Великобірківської громади Любомир Ковч. 

Лінія потрібна

Це сільськогосподарські землі товарного виробництва – паї. За генпланом, — поруч житлова зона. Голова громади каже, як бізнесмен: коли попри земельну ділянку йтиме світло — вона автоматично дорожчає в ціні. То в чому проблеми? 

«20 хвилин» звернулись до енергетиків з проханням прокоментувати ситуацію та надати документи. Доки все готують, енергетики надали короткий коментар. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Святослав Журовський

    Можна смиківці взагалі відключити від електроенергії. Хочуть екології? дайте їм екологію.

    Михайло Королішин reply Святослав Журовський

    Святослав Журовський ++
    Всьо зекономлене на Великоберозовицьку отг
  • Лілія

    Вже не знають чого вчіпитися ідіть городи сапайте.😠
  • Андрій

    Путінські посіпаки
  • Олександр

    шо йобнулись вже зовсім) люди по пів дня без світла сидять, а оцим куркам високовольтна лінія МІШАЄ ?!

keyboard_arrow_up