Партнер рубрики Події

У Сопільче обірвався підвісний міст. Що робитиме влада? (ФОТО ДНЯ)

У Сопільче обірвався підвісний міст. Що робитиме влада? (ФОТО ДНЯ)
  • У гідропарку Сопільче в неділю 7 серпня обірвався підвісний пішохідний міст через річку Серет. Світлина такої оказії з’явилась у соцмережах.
  • Місце обгородили і просять тернополян бути обережними. Що далі буде з мостом та коли його ремонтуватимуть – читайте у матеріалі.

Вранці 8 серпня наша журналістка перевірила, що сталось у парку. Дійсно, підвісний міст сильно обірвався і неприродньо нахилений у праву сторону. Його опечатали з обох сторін.

Висить інформаційна табличка: «Увага! Проходу немає! Обірваний міст» з вказівником.

Відео дня

Зайти до Сопільче з боку вулиці Миру поки неможливо. Обійти міст можна лише у сторону зоокутка, бо в іншому, перпендикулярному напрямку – до центральної алеї, станом на сьогодні ведуться ремонтні роботи та укладають пішохідні доріжки.

До слова, підвісний міст небезпечно перехилився вправо ще у суботу, 6 серпня. Відео опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці тернополянин Олександр Хома.

– Десь у лузі червона калина похилилась, а у нас версія 2.0 – підвісний міст підсиджує символ України. І здається, що він швидше дістанеться землі, ой, води…, – так чоловік у своєму дописі пожартував про побачене.

Чи знає Тернопільська міська рада про інцидент та коли пішохідний міст через річку планують ремонтувати? Ми звернулись за коментарем до їхньої прес-служби. Там повідомили, що за міст відповідає КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя».

Працівники саме цієї установи ще в неділю ввечері обгородили міст та вчепили вказівник про те, що тут немає проходу.

– Міст аварійний. Наразі спеціалісти проведуть обстеження мосту щодо варіантів усунення пошкодження. І за результатами будуть вирішуватись шляхи якнайшвидшої ліквідації пошкоджень. Просимо мешканців обходити дану ділянку, не використовувати міст на цей період часу! – відповіла нам речниця прес-служби Тернопільської міськради Мар’яна Зварич.

Нагадаємо, що підвісний міст збудували в 1973 році, коли парк Сопільче (раніше Топільче) був зданий в експлуатацію. Його поточні ремонти проводять буквально щороку, зокрема замінюють дерев’яні дошки й бруси. Капітально міст ремонтували у 2011-му.

Подібна до теперішньої, табличка з написом про те, що міст аварійний, також висіла на тому ж місці й у 2019 році. До січня 2020 року працівники КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» замінили всі металеві конструкції аварійного мосту та його дерев’яне покриття. Ремонт, за даними сайту Prozorro, коштував 373 464 грн. Згодом підрядник зменшив вартість до 355 151 гривень. Кошти на це виділили з бюджету громади відповідно до рішення міськради.

Тоді оголосили, що пішохідний міст через річку Серет безпечний для тернополян, але як бачимо, витримавши два роки, зараз він вкотре обірвався.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (100)
  • askela62

    А як зрозуміти "сильно обірвався"? Дивлюсь я на нього і мені здається, що "не сильно обірвався")))) Телепні! Вчіть українську, читайте класиків, а тоді пишіть щось на публіку!
  • Каменчук Юрій

    Можливо ціну ремонту було завищено
  • Ирина

    А можна все-таки Топільче? Або просто - гідропарк?
  • Андрій Панчишин

    Раз в 10 років ломається точно

keyboard_arrow_up