У Теребовлі прощаються з патрульним поліцейським Даниїлом Сафоновим, який загинув в «Азовсталі»

У Теребовлі прощаються з патрульним поліцейським Даниїлом Сафоновим, який загинув в «Азовсталі»
  • 28-річний військовослужбовець родом із Донецька. Коли на Донбас у 2014 році прийшла війна, переїхав до бабусі в Маріуполь. Далі доля закинула його на Тернопільщину, у Теребовлю, де проживає рідна сестра Ольга Мацала — вона у 2014 році теж виїхала з Донецька через війну.
  • У квітні передислокувався зі своїми побратимами до заводу «Азовсталь». Тіло Героя лише зараз вдалося вивезти з Донеччини.

 

 

Теребовля прощається з патрульним поліцейським Даниїлом Сафоновим, який ще 2 травня загинув в зоні заводу «Азовсталь».

Вранці 21 червня 2022 року до Теребовлі доправили домовину з тілом загиблого Героя. Попри дощ теребовлянці навколішки, з молитвою і лампадками в руках зустріли тіло Даниїла на перехресті біля греко-католицької церкви та вшанували його пам'ять. Невдовзі відбудеться чин похорону в греко-католицькій церкві святого Миколая м.Теребовля.

Відео дня

Даниїл Сафонов народився 23 жовтня 1993 в Донецьку. 2 травня 2022 року під час виконання бойового завдання у зоні заводу «Азовсталь» у Маріуполі загинув. У Даниїла Сафонова залишилась дружина, малий синочок і сестра.

Військовослужбовець родом із Донецька. Коли на Донбас у 2014 році прийшла війна, переїхав до бабусі в Маріуполь. Далі доля закинула його до нас, у Теребовлю, де проживає рідна сестра Ольга Мацала, котра у 2014 році теж виїхала з Донецька через війну, повідомили у Теребовлянській міській раді.  

— Теребовлянщина і Тернопільщина стали для військовика другою домівкою, він підписав контракт з 44-ю бригадою. У 2019 році після закінчення контракту повернувся в Маріуполь, вступив до лав патрульної поліції, — розповіли у міській раді. — Із початком повномасштабного наступу росії на Україну боронив Маріуполь від ворогів.

У квітні Даниїл Сафонов разом із побратимами передислокувався до заводу «Азовсталь».

Тіло Героя лише зараз вдалося вивезти з Донеччини.

 

Редакція висловлює щирі співчуття дружині, синочку, сестрі, землякам і побратимам та усім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (55)
  • Наталия Самойленко

    Вечная память!
  • Hanna Khamula

    Вічна пам'ять
  • Mariya Kozhushko

    Світла память
  • Людмила Рыбальченко

    В1чна пам'ять Герою,царство небесне

keyboard_arrow_up