Партнер рубрики Події

У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню

У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню

Тернопіль вже в очікуванні Великодня. У місцевому музеї показали як власноруч створюють прикраси та весняний настрій

Цьогоріч у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї практикували створення великоднього зайчика у давній техніці рукоділля — валяння, також відомій як фелтінг. Це захоплюючий та творчий спосіб створення затишних та красивих виробів із натуральної вовни.

 

Відео дня

Під час майстер-класу учасники мали змогу ознайомитись з матеріалами, інструментами, за допомогою яких здійснюється валяння. Від наших чарівних майстринь — Людмили Гребень, Ірини Павлишин («Станції юних техніків») дізналися про основні принципи роботи з вовною та навчилися правильно її розкладати та колоти.

У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, діти знайомилися з давньою технікою і кожен з них, захопившись справою, поринув у творчий процес. Штрикали вправно, вміло, наполегливо і в результаті у маленьких рученятах народжувалося нове великоднє диво!

Милий, кумедно-зворушливий, по-дитячому прекрасний та по-казковому оригінальний! Такий він - сірий, рожевий, білий чудо-кролик, якого творці власноруч зробили по завершенні майстер-класу. Великодній кролик є символом родючості та багатства, а також вважається добрим та світлим символом весни й великого свята.

Саме цей великодній виріб прикрасить інтерʼєр як елемент пасхального декору або стане чудовим подарунком. Адже в нього вкладено тепло дитячих рук і промениста доброта серця.

Досить цікавим виявився майстер-клас із виготовлення топеру з фетру, під час якого діти змогли втілити в життя свої найоригінальніші творчі ідеї. Створені яскраві тематичні фігурки у вигляді курчаток стануть гарною прикрасою великоднього кошика.

В музеї дякують за проведенні майстер-класи талановитим майстриням із «Станції юних техніків» -— Зоряні Жеребні, Оксані Юськів, Олені Митулинській.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Поліна Дайнега

    Такі милі😍

keyboard_arrow_up