Партнер рубрики Події

У Тернополі 86-річний пенсіонер відсудив у водія маршрутки 15000 грн моральної шкоди

У Тернополі 86-річний пенсіонер відсудив у водія маршрутки 15000 грн  моральної шкоди
  • До Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся 86-річний дідусь.
  • Пенсіонер – інвалід ІІ групи, учасник війни розповів про порушення його прав одним із перевізників міста.

У своєму зверненні тернополянин розповів, що в обідню пору, повертаючись додому, зайшов в автобус, що рухається маршрутом №3 по місту Тернополю.

Пасажир пред’явив водію посвідчення учасника війни. Оскільки передні сидіння, які відведені для пільговиків, були зайнятими, він зайняв вільне місце в кінці салону автобуса.

“Чоловік чекав своєї зупинки “вулиця Чалдаєва”. В цей час маршруті проводилися ремонтні роботи дорожнього полотна правої смуги дороги, тому громадський транспорт рухався лівою смугою. Під час руху автобуса лівою смугою по проспекті Злуки, одна із пасажирок попросила водія зупинити транспорт перед зупинкою “вулиця Чалдаєва”, на що останній погодився і зупинився. Оскільки, зупинити автобус по правій стороні дороги на зупинці “вулиця Чалдаєва” було неможливо, чоловік вирішив вийти також. Через свій похилий вік він не встиг швидко перейти із задньої частини автобуса до передніх дверей, тому попросив водія почекати. Водій не став очікувати і рушив автобусом далі, сказавши пасажиру, що зупинить автобус на наступній зупинці по маршруту. Звичайно водій автобуса зупинив транспортний засіб на наступній зупинці громадського транспорту, чим змусив чоловіка повертатися до свого дому із важкими сумками в руках значно довше”, – повідомляють на сайті Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області.

Відео дня

Юристи вважають, що в даному випадку водій громадського транспорту допустив негідну поведінку для будь-якої свідомої людини, фактично познущався над чоловіком похилого віку, який являється учасником війни та інвалідом ІІ групи.

“Своїми неправомірними діями водій громадського транспорту, проявив явну неповагу та грубо порушив права людини, – додають у центрі правової допомоги.

Адвокат подав позо до суду та просив стягнути із юридичної особи – перевізника, що обслуговує маршрут громадського транспорту №3, 70 000 грн моральних збитків в користь клієнта. Рішенням суду частково задоволено вимоги позивача і стягнуто з перевізника в користь позивача 15 000 грн.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Хтоссь

    Історія знає куди більш однозначні випадки хамства водіїв. Тут він просто спішив, швидше за все, а не здійснював злий умисел.
  • Anonymous

    Хамством водіїв маршруток нікого, звичайно, не здивуєш, але! Ветеран війни 1933 року народження? 45-го, коли закінчила друга світова, тому "ветерану" було аж цілих 12 років. В нікого ніяких питань не виникає? Що ж то за ветеран такий, і якої ж то війни? То раз. І друге. 86 років з тяжкими сумками? А що ж то за сволота така того "ветерана" та ще й інваліда з важкими сумками по місту відправила? І якщо той "ветеран" не встиг вийти на зупинці, то чи має право водій зупинятись де попало?

    Дивний якийсь суд, дивне рішення. Цікаво, а суддя в долі, чи просто "ветерана" пожалів?

    Алла АА reply Anonymous

    ви не подумали, що може, дідусь не мав когось, щоб допомогти із сумками? і уважніше читайте: водій зупинився НА НАСТУПНІЙ ЗУПИНЦІ, а не де попало) питання в тому, що йому виплатили хоч якусь компенсацію! це дивно, бо люди, отримуючи важкі травми з вини держустанов чи юридичних осіб (як-от потерпіла у поїзді, на яку впала полиця з іншою пасажиркою і жінка вся переламана), не отримують таких грошових компенсацій, та ще й довести це інколи буває проблематично...

    Ольга Дзера reply Anonymous

    Ви нікчема, якщо вважаєте ,що 86 років ,пережита війна, і елементарна повага до правил безпеки( людині яка квола не варто вставати з сидячого місця ні під час руху ні в процесі зупинки) ,якщо це все разом взяте для вас викликає сумніаи вини водія, ви просто нікчемна ница людина, і такі як ви і керують транспортом. Жодної моралі , жодної поваги, вас хвилює що людина не тримала зброї і названа ветераном війни? А ви трохи подумайте , і засоромтесь від своїх слів! 86 років це достатній аргумент мав би бути для кожної людини

    Anonymous reply Ольга Дзера

    Ідіотко придуркувата. Питання не в повазі чи неповазі. І навіть не в тому, що водій дійсно хам чи не хам. Питання, по-перше, який учасник, якої війни?! В нас купа "ветеранів", які воювали з нашим народом до початку 60-х! В них і посвідчення, і все решта. Вони наших дідів вбивали, а ми їм повагу маємо мати. Дід не з таких, часом? Друге, людині 86, інвалід,  а вона з тяжкими сумками? Не дивно, а?

    А чи справа тут значно простіша, якийсь адвокатик БЕЗОПЛАТНИ! на тому старому просто зрубав трохи бабла. Так і стояло питання, ну і чи суддя в долі чи по власній ініціативі? Бо попробував би хто дійсно добитись якоїсь правди, а тут реально за якусь фігню і бац, 15500. Ого!

    Ольга Романюк reply Anonymous

    Діти з 10років стояли за станками 10-12 годин, які випускали  бойову техніку і сняряди, тому і отримумали ветеранів війни.

    Марина reply Anonymous

    Не ветеран, а учасник. Якщо встановив факт роботи під час війни, то може бути.

    Anonymous reply Марина

    За час війни йому було від 8 до 12 років
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up