У Тернополі буде три дні модного джазу

У Тернополі буде три дні модного джазу
  • 7- 9 грудня у Тернополі відбудеться 18-й Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez.
  • Цьогорічна родзинка фестивалю – виконавці зі США, Італії, Норвегії, Німеччини, Угорщини.
  • На фестивалі виступлять і тернополяни. Проте хто це буде, що гратимуть, та якого дня виступатимуть, організатори тримають в секреті.

Шість іноземних виконавців виступлять під час джазового фестивалю Jazz Bez у Тернополі. 

Vinx, який співає зі світовими зірками джазу, український Leléka з Німеччини та інші сюрпризи чекають на гостей Jazz Bez у Тернополі.

- Ми вважаємо, що програма цього року буде найцікавіша за усі роки, а їх було чимало, - зазначив директор тернопільської програми фестивалю Олег Макогін. - У Тернополі фестиваль джазу відбудеться уже втринадцяте, а загалом – це 18-й фестиваль Jazz Bez. Це транскордонний фестиваль.

Відео дня

Концерти відбуваються одночасно в 11 українських містах і чотирьох польських. В Україні – це Львів, Київ, Одеса, Краматорськ, майже вся Західна Україна. З польських міст – засновник фестивалю Перемишль, Вроцлав, Люблін, Новіце.

- Музиканти будуть щодня переїжджати з міста в місто. Логістика дуже складна, але сподіваюся, що нам не завадять ні погода, ні якісь прикордонні моменти, які відбуваються зараз, ні військовий стан в частині України, - розповів Олег Макогін. – Сподіваємося, що все буде за планом. Усі музиканти підтвердили свою участь.

Організатори наголошують, що за 18 років фестивалю Jazz Bez жодного концерту не скасували.

- У перший день в нас зустрінуться різні за характером країни – гаряча Італія і нордична Новергія, почуємо, який їхній джаз, чи передає він стереотипну стилістику, - продовжує менеджер фестивалю у Тернополі Марічка Юрчак. – Далі буде два колективи зі США. А третього дня виступить команда з Німеччини, яка виконує етнічну українську музику. А також команда зі США та Угорщини.

Українського на фестивалі буде LELÉKA - українсько-німецький етно-джазовий проект, у якому народні пісні з України поєднуються з сучасним європейським джазом.

- Лелека – це дуже українська назва, і солістка гурту з України, виконувати буде українські народні пісні. Колеги її не з України – два німці та один поляк, але тим не менше, гурт можна вважати українським, принаймні, через репертуар, - каже Олег Макогін. - Крім того, у  нас буде сюрприз: в один з днів будуть виступати тернопільські музиканти. Я не скажу хто, не скажу з якою програмою, і не скажу, в який день. Хай це все буде інтригою. Інтригу тримають і самі музиканти. 

Vinx - найочікуваніша зірка цьогорічного Jazz Bez, - розповідає пан Макогін. – Він був номінований на Греммі. Співпрацював з такими зірками як Sting, Stevie Wonder, B.B. King, Herbie Hancock, Cassandra Wilson, Lou Reed, Kenny G, Sheryl Crow, Taj Mahal, Zap Mama. Унікальний тембр його голосу  і барабан, із яким Vinx нерозлучний, роблять цього виконавця справді впізнаваним і особливим. Шоу Silhouette and Vinx — це витримана суміш джазу, фанку, bossa nova та блюзу.

Традиційно після концертів в драмтеатрі в арт-барі "Коза" буде джемсейшин, де до іменитих музикантів долучаться і наші тернопільські. На сцені буде "Бріо" та інші гості.

Початок концертів о 19.00 в драмтеатрі. Вартість квитків 140-220 грн.

Цього року вартість квитків дещо зросла, зазначив Олег Макогін. В різні дні вона різна через те, що затрати на приїзд музикантів і їх гонорари різняться, тому є градація. 

- Дуже багато людей йдуть на Jazz Bez з однієї причини - ніде, окрім цих днів, ви не побачите цих колективів, - зазначив начальник міського управління культури Олександр Смик. - Це треба мати великі фінансові можливості і багато подорожувати, щоб потрапити на виступи таких музикантів. 

Фестиваль за ці роки має свого глядача, зазначив він. Це вже гарна звичка у Тернополі, правило гарного тону для тернополян - побувати на Jazz Bez. Це дуже престижний фестиваль, єдиний в своєму жанрі.

- За останні роки джазовий фестиваль у Тернополі став культурною мистецько-світською подією, -підкреслив Олег Макогін, бо  стало модно приходити на цей фестиваль. Навіть ті, хто не завжди слухає джаз, приходять сюди побачити щось цікаве, когось зустріти, щось відкрити для себе.

Програма фестивалю

7 грудня - Antonio Flinta Quartet (Італія) Jonas Cambien Trio (Норвегія)

8 грудня - Ark Ovrutski New York Quartet feat. Benny Benack (США) Logan Richardson blues People (США)

9 грудня - Leléka (Берлін, Німеччина) Silhouette and Vinx (США-Угорщина)

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up