Партнер рубрики Події

У Тернополі буде новий парк

У Тернополі буде новий парк
  • Петицію про облаштування нової паркової зони в районі вул. Київська - Тарнавського зареєстрували ще 17 квітня 2018-ого.
  • Петицію підтримали і тернополяни, і виконком міської ради. Тепер виготовляють проектно-кошторисну документацію та план території нового мікрорайону. 

У петиції, яку в "Єдиній системі місцевих петицій" зареєстрував Максим Дігай, йдеться про облаштування паркової зони на місці дачних ділянок на вул. Тарнавського.

- Забудовники намагаються викупити ці дачні ділянки для масштабного будівництва багатоповерхівок. В цій частині міста і так немає нормальної паркової/рекреаційної зони, а з розбудовою яка ведеться в мікрорайоні "Північний" тисячам людей не буде де відпочивати. Батьки з дітьми змушені їхати громадським транспортом до найближчого парку. Повторно пропоную міській владі розробити механізми для викупу у власників їх ділянок за адекватними цінам і зробити в найбільш густонаселеному ("Аляска", частина "БАМу", "Північний") районі парк для людей, - пише автор.

Петиція набрала 303 з 300 потрібних голосів. У відповіді на неї заступник міського голови Вікторія Остапчук зазначила, що для реалізації ідеї створення паркової зони станом на даний час за дорученням міського голови розпочали вивчення, та збір необхідних матеріалів для замовлення розробки проектно-кошторисної документації на парк. 

Відео дня

Робитимуть план та документацію

Підтримали петицію і під час виконкому міської ради в середу, 10 жовтня. 

- Прошу дозволити управлінню містобудування, архітектури та кадастру замовити виготовлення детального плану території мікрорайону №14, який обмежений вулицями Тарнавського, В. Великого, Головацького, Київська, згідно з урахуванням прийнятого рішення сесії від 5 жовтня 2018-ого щодо облаштування рекреаційні зони парку, - зазначив начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. 

У проекті рішень виконавчого комітету йдеться про те, щоб замовити управлінню ЖКГ виготовлення проектно-кошторисної документації парку за адресою вул. Київська-вул. Тарнавського. А контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Владислава Стемковського. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Герасимчук Ростислав

    Матла клікнув на кнопку "Жах

    "
  • Максим Дигай

    Дякую всім хто підтримав мою петицію! Нажаль вся територія зелених насаджень 17.5 Га, а під парк відведуть тільки 10.5(

    Читач59 reply Максим Дигай

    Добрый день! А как сейчас обстоят дела ?
  • Діонісій

    надал і компанія не можуть з кооперативом вирішити питання, а коли буде там парк, то відразу вирішать, вони парки знищувати вміють. Та буде там новий житловий комплекс.
  • Герасимчук Ростислав

    Невже здоровий глузд переміг?

keyboard_arrow_up