Що тече з кранів тернополян, водоматів та джерел, перевіряють фахівці

Що тече з кранів тернополян, водоматів та джерел, перевіряють фахівці


Наскільки безпечною є вода у домівках жителів багатоквартирних будинків,  в приватному секторі, офісах, перевіряють фахівці  Головного управління Держпродспоживслужби. Результати повідомлять на початку жовтня.


Сьогодні, 26 вересня,  працівники Регіональної лабораторії  Управління Держпродспоживслужби  в області та фахівці акредитованої лабораторії КП «Тернопільводоканал» побували на двох водозаборах, в офісі на вул. Дубовецькій  та у кількох помешканнях тернополян.

Так, повідомлення про перевірку води Держпродспоживслужба  нещодавно розмістила у «Фейсбуці» та попросила зголоситись тернополян, хто готовий пустити їх у свої домівки. Розпочали власне із водозаборів. 

Відео дня

- Здійснювали відбір зразків води  перед  її надходження  в розподільчу мережу -  це із станції третьої  підйому водозабору  Івачівський і станції підйому Тернопільського  водозабору, а також з окремих вибіркових точок розподільчої  мережі у місті, - каже головний спеціаліст відділу безпеки середовища і  життєдіяльності  управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області  Остап  Гурський.  - Окрім цього, будемо досліджувати воду з точок продажу – з пунктів розливу та з машин, які в нас є у місті, з деяких  джерел поблизу Тернополя, з окремих районних як централізованих, так і децентралізованих джерел водопостачання.

 Ті ж тернополяни, які зголосились пустити фахівців у помешкання, кажуть, що давно хотіли  дізнатись, чи якісну воду споживають.

- У мене маленька дитина, а тому і цікаво, наскільки безпечною є ця вода, - каже  мешканка будинку на вул. Живова пані Софія. – Наразі претензій до  якості нема. Однак взимку був випадок, що текла жовтого кольору і пінилась при цьому. 



Інша тернополянка Надія Гуменюк  своє бажання перевірити якість води теж пояснює турботою про малих дітей в хаті. Щоправда, мешкає родина у приватному секторі під Тернополем, а відтак використовує свою  власну свердловину. 

-Як говорили нам люди, що займаються свердловинами, тут глибини достатньо для того,  щоб вода була хороша, - каже вона.  – Але при цьому рекомендували завезти воду на аналіз , бо таки близько до міста і можуть бути забруднення. Тому, так як у хаті – малі діти, хотілося б переконатись у  тому, що все  у нас добре. 

Воду у водоматах, за інформацією фахівців Держпродспоживслужби, перевірятимуть у Тернополі завтра, 26 вересня. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іра

    гамняна вода тече!!!! ржава..ванюча...але скажуть шо норм!
  • David Starr

    Причому тут малі діти? А дорослим хорошу воду пити не треба? Це у нас такий менталітет: треба себе гробити, щоб потім стогнати як усе болить і щоб потім у тих же дітей висіти на шиї.
  • Діонісій

    а якщо в мене тече вода з крану з іржою, вона теж придатна ? як то зафіксувати, фото, відео, не докази, поки хтось прийде чи приїде, може вже вода бути нормальна.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up