У Тернополі гатили салюти. Ніби війна закінчилась…

У Тернополі гатили салюти. Ніби війна закінчилась…
  • У поліції кажуть – жодного повідомлення про це на 102 не надходило.
  • У міськраді нагадали, що заборону використовувати піротехнічні засоби ніхто не відміняв.

Користувачі соцмереж шоковані. Люди обурювались 5-хвилинним вибухам, які чули мешканці чи не половини міста 17 липня близько 22.00.

Салюти були настільки потужними, що «ходило» скло у вікнах у мешканців БАМу. Мешканці Київської припускають, що салюти запускали у ресторані «Бахус». Однак ті, що проживають на «Алясці», вказували новий орієнтир – в районі стадіонів 26 чи 27 школи.

Чули відгуки залпів і в Старому парку. А тернополянин Андрій, який проживає в районі вул. Крушельницької, стверджує: гатили в «Оскарі».

Відео дня

У коментарях під постами про салюти тернополяни обурювались. Більшість нарікала на несвідомих земляків, які попри заборону міськради використовувати піротехнічні засоби, й далі «салютують». І що справа навіть не в забороні. А в тому, що в країні досі йде війна.

У суботу «бахкало» й у Вінниці. Про це пише Вадим Павлов. Чоловік написав про це у соцмережах.

- Мене назвали "галимым провокатором", - пише Вадим у коментарях. - І кілька разів додали, що я не даю людям весело жити. Наче Тернопіль від Вінниці недалеко. Але наскільки різні люди живуть у цих містах.

У патрульній поліції повідомили: жодного повідомлення на 102 про використання піротехнічних засобів від тернополян 17 липня не надходило.

У міськраді запевнили: у Тернополі до завершення АТО діє рішення виконавчого комітету № 768 від 30.07.2014 року (http://rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-vikonavcho/26732.html) про заборону використання піротехнічних засобів.

- На інформаційну довідку 1580 щодо запуску салютів 17 липня не надходило жодних повідомлень, - повідомили у прес-службі тернопільської міськради.

У випадку порушень тернополяни можуть звертатися у ГУНП України в Тернопільській області за телефоном 102 для притягнення порушників до відповідальності за порушення режиму тиші, кажуть у міськраді.

  • Ми хочемо нагадати жителям Тернополя, що заборону на використання піротехніки ніхто не скасовував, - кажуть у прес-службі управління патрульної поліції м. Тернополя. - За порушення передбачена адміністративна відповідальність – це штраф від 510 до 1020 гривень. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню, тягнуть за собою накладення штрафу від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це від 1020 до 1700 гривень.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталия Зубковська

    Мені дуже шкода,що ми забуваємо,що у нас на війні гинуть наші співвітчизники,захищаючи нас  ви пригадуєте,як ми ховали з почестями наших героїв? Що змінилось?! Все та ж трагедія в сім"як
  • Taisia Svistyn

    Люди які запускають феєрверки свідомо на це ідуть. Що для них якась 1020 грн...
  • Ігорко Ігорко

    війни немає!!!! просто Антитерористиична операція в якій мають брати участь спеціально навчення війська.

    А в нас і немає війни і немає антитерористиичної операції немає, просто бабло відмивають.

    хто стільки років  проводить антитерористиичну операцію , такі проблеми вирішуться метево. а не тянуть резину паро років.

    а не так оголошуйте війну і йдем чистити той схід від нечесті, і дойдем до кореї буде замість росії одна ВЕЛИКА УКРАЇНА!!!!

    СЛАВА УКРАЇНІ

    Іринка reply Ігорко Ігорко

    Підтримую Вас. В нас не оголошено про військовий стан, лише АТО! Оголосити про війну - означає втратити колосальні транші, позики, які в нас беруться на ті, чи інші потреби для країни... Але ж ми всі добре знаємо, куди ті всі кошти йдуть.....Керівництву країни не вигідно оголошувати ВІЙНУ!!! В нас лише затяжне АТО! Журналісти мали б писати коректно,

    Щодо феєрверків - є постанова, прохання про невикористання їх, яку потрібно дотримуватися. Моя думка щодо цієї ситуації - потрібно було ловити "по гарячих слідах", викликати патруль, складати протокол, штрафувати тощо, а не просто писати в мережі статті і збирати негативні відгуки! \Хочемо щось змінити в країні - починаймо з себе!

    Ігорко Ігорко reply Іринка

    правильно керівництву не вигідна війна бо кишень менше набють

    Іринка reply Ігорко Ігорко

    На жаль...

    Piter Savka reply Ігорко Ігорко

    Хочеш шоб тобі москаль надавав під сраку ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up