Партнер рубрики Події

У Тернополі графітники завдали збитків жекам на тисячі гривень

У Тернополі графітники завдали збитків жекам на тисячі гривень
- Поки не піднімуть штрафів за графіті на фасадах будинків, доти толку не буде, - каже директор ПП "Східний масив" Михайло Дереворіз. - Малювали і будуть малювати.

 

На більш ніж 68 тис. грн. завдали збитків тернопільським жекам графітники-вандали, повідомила керівник відділу зв’язків із громадськістю міськради Катерина Калуш.
- Найбільше дісталося ПП "Східний масив" – у них збитків аж на 25 тис грн, - каже вона. - Потерпіло майно ПП «Дружба-сервіс житло 1», ГТОВ «Мрія», ПП «Наш дім», КК «Ком Енерго-Тернопіль», ПП «Благоустрій» та інших.
Директор ПП "Східний масив" каже, що боротися з графітниками важко. Нинішні штрафи їх не зупиняють.
- Найбільше фасадів вони понищили на вул. Руській та просп. Бандери, - каже пан Дереворіз. – Доводиться замальовувати ці написи. А це буває важко. Адже малюнки проступають, тому треба по кілька разів фарбувати стіни.
Михайло Дереворіз додає, що найбільше страждають від графітників саме будинки на центральних вулицях міста. Адже саме тут найбільше концентрується молодь. На околиці міста вони їздять малювати менше.
- Причому малюють постійно одні і ті ж, - каже директор жеку. - Хто розуміється у цій справі, може одразу по почерку впізнати хто є хто.
До слова, Тернопільська міська рада закликає любителів графіті малювати у спеціально відведених для цього місцях. У Тернополі є офіційне місце для цього заняття - бетонна огорожа вздовж залізничної колії на вул. Вояків дивізії Галичина. Цю стіну влада виділила графітникам вже кілька років тому. Цієї весни міськрада зобов'язалася відреставрувати стіну. Саме тут і пропонують любителям графіті зображати свої малюнки.
- Сподіваємось, що таким чином вдасться вберегти від рук вандалів фасади будинків, кіосків, телефонних будок, павільйонів на зупинках громадського транспорту, - каже Катерина Калуш.
Тільки від початку цього року під час нанесення написів на фасадах будинків впіймали «на гарячому» 8 осіб. Серед порушників чимало школярів і студентів. За словами правоохоронців, більшість виховуються в інтелігентних родинах, а мати одного з них працює в органах охорони порядку.
- Згідно зі складеними адмінпротоколами, на затриманих накладено штрафи, - каже пані Калуш. – Однак ця сума є мізерною у порівнянні зі збитками, завданими підприємствам, які обслуговують житловий фонд міста.
Нагадаємо, за нищення фасадів будинків, графітникам загрожує штраф – 340-1360 грн.


 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Скільки ще можна панькатись з тими графітчиками? Крім штрафів вліпіть їм ще повну оплату матеріальнх збитків і суспільно-корисні роботи, то й менше бажання буде псувати чуже майно
  • Anonymous

    Терпіти не можу графітчиків і їхнього "мистецтва", але від щирого серця радію за збитки для ЖЕКів. Коли отримуєш їхні космічні рахунки НІ ЗА ЩО, то у даному випадку спрацював закон всесвітньої рівноваги. А про залучення ідейно-свідомих пластунів до суспільно корисних справ - це святе...

    Anonymous reply Anonymous

    Дурачок...
  • Anonymous

    А по срачині ремінцем привселюдно оце найбільш дієве. Між іншим на Кубані в РФ де як відомо дуже багато етнічних українців таке покарання досить поширене. І займається цим не якась там примарна муніципальна міліція. Практично в кожній станиці є загони донського козацтва оце громада їм і доручає за правопорядком слідкувати нарівні з дільничими і при таких мілких порушеннях як графіті ніхто не бавиття з райвідділами а по-простому по срачині. Сам бачив на власні очі. Наші ж козаки чи пластуни то так театром займаються ну ше по лісах пошастають ну поспівають патріотичних і козацьких ше медальок і звань собі поначіпляють і тішаться як дурні цвяхом а толку?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up