Партнер рубрики Події

У Тернополі вже встановили найбільшу різдвяну шопку в Україні. Яка вона? ФОТОРЕПОРТАЖ

У Тернополі вже встановили найбільшу різдвяну шопку в Україні. Яка вона? ФОТОРЕПОРТАЖ
  • Традиційно до Різдва у Церкві святого апостола Петра в Тернополі, що на Володимира Великого, облаштовують шопку.
  • Цього року її розміри - 50 метрів у ширину та понад 20 метрів - у висоту. У ній поєднані фігури, рухомі елементи і живі звірі.
  • Коли приходити по святкову атмосферу, дізнавалась журналістка “20 хвилин”. 

Як розповіли працівники, які монтують шопку, традиційною її окрасою буде зоокуток та рухомі фігури.  

 - Для того, аби встановити шопку нам знадобилося більше тижня, - кажуть працівники.- Але монтувати її нам у радість, оскільки приємно дивитись, як прихожани з захопленням дивляться на вертеп.

Шопка у тернопільському храмі святого апостола Петра розташована вздовж однієї зі стін церкви і височить аж під купол. Загалом у шопці є понад 1000 об'єктів, з них близько 30-ти рухомі. Вмикаються вони автоматично, але під час Божественних літургій фігури не рухаються.

Відео дня

 

У ній можна побачити ясла зі Святим дитятком, фігури Марії, Йосипа та інших біблійних персонажів. Також тут змайстрували ціле селище на пагорбах із хатками, храмом, мешканцями, різними птахами й худобою. 

Також у найбільшому вертепі битиме годинник, ангели прорубують у лісі дорогу, кивають головами тварини, плаває кораблик, засвічуютьcя і згасають зорі та дзюркотить вода, падаючи на колесо водяного млина.

Особливу увагу відвідувачів церкви привертають рухомі елементи шопки. Це фігури святих Франциска, Володимира, Ольги, Митрополита Андрея Шептицького і Йосипа Сліпого. Вони ходять навколо Ісуса і віддають йому уклін.


З кожним роком композиція вертепу змінюється. Священнослужителі храму розповідають, що цього року шопка стала ще масштабнішою. Офіційне відкриття планують у ніч з 6 на 7 січня. А тернополяни вже зараз почали заходити у храм, щоб подивитися на процес створення різдвяного дива.

 

На свята в церкві чекають усіх охочих побачити шопку. Не лише з Тернопільщини, а й з інших регіонів України.

 Тішитиме вона парафіян до 15 лютого.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up