У Тернополі на фасаді школи №19 відкрили меморіальну дошку захиснику України Андрію Стойку

У Тернополі на фасаді школи №19 відкрили меморіальну дошку захиснику України Андрію Стойку

12 жовтня на фасаді Тернопільської школи №19 відкрили меморіальну дошку учаснику Революції Гідності та бойових дій на Сході України, добровольцю батальйону «Шахтарськ» Андрію Стойку.

До освячення почесної дошки пам’яті долучилися учні школи, батьки, друзі і побратими полеглого Героя, повідомляє пресслужба міської ради.

«У Тернополі пам'ятають та вшановують своїх кращих синів, Героїв сьогодення, які є прикладом для всіх у боротьбі за вільну Україну. Андрій був надзвичайно молодою та перспективною людиною, який бачив свою країну самостійною і незалежною. Під час подій 2014 року юний тернополянин не залишився осторонь та вирушив на Схід у складі батальйону «Шахтарськ». Пройшов чимало гарячих точок на лінії зіткнення - Іловайськ та Піски,- звернувся до присутніх міський голова Сергій Надал. -  Після війни на Сході україни залишився служити в батальйоні спеціального призначення «Миротвоерць» і загинув при виконанні службових обов’язків на мирній території. На прикладі Андрія будуть виховуватися сьогоднішні школярі і прийдешні покоління. Пам'ять про Героя залишиться назавжди у наших серцях».

Андрій Стойко - український військовик, старший лейтенант полку патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець», активіст ВГО «Сокіл» та боєць «Легіону Свобода», батальйону «Шахтарськ» й «Торнадо». Почесний громадянин міста Тернополя-2018 (посмертно).

Відео дня

Народився 5 липня 1991 року у місті Тернополі. Закінчив Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя (2010, 2014). Працював помічником-консультантом депутата Тернопільської міської ради Володимира Карпінського (2010—2014).

Був активним учасником подій Революції гідності. У 2014 році у числі добровольців вирушив на Схід у складі батальйону «Шахтарськ», разом з усіма пройшов чимало гарячих точок на лінії зіткнення (Іловайськ, Піски). Повернувшись, продовжував службу у лавах Національної поліції України.

Загинув 22 липня 2018 року під час виконання службових обов’язків у селі Петропавлівська Борщагівка Київської області. Похований 2 серпня в місті Тернополі.

Нагороди: медаль, присвячена «Євромайдану», «Ветеран війни», «За оборону рідної землі», «За жертовність та любов до України» від Філарета, «Доброволець АТО», пам'ятний знак учаснику подій «Іловайськ 2014», нагрудний знак «За відвагу у службі» від Міністерства внутрішніх справ України, орден «За вірність присязі».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up