Партнер рубрики Події

У Тернополі не місце наркотикам! Активісти замальовують рекламу на будинках

У Тернополі не місце наркотикам! Активісти замальовують рекламу на будинках
  • На мікрорайоні «Сонячний», що на Бамі, в середу, 26 липня, провели акцію «Намалюй життя». Організатори, волонтери, поліція та всі небайдужі оглянули район та замалювали позначки, за якими можна знайти канали продажі наркотичних засобів
  • Журналісти «20 хвилин» теж стали учасниками акції та дізналися чому ці позначки є небезпечними для людей.

Вже не перший день в Тернополі проводять акцію «Намалюй життя». Міжнародна антинаркотична асоціація міста Тернополя разом з ГО Let's do it Ukraine, а також з представниками патрульної поліції,  муніципальної варти зібралися разом, щоб боротися із наркозлочинністю. 27 липня акцію провели в районі «Сонячний», а перед тим — на «Новому світі». 

Керівник громадської спілки «Міжнародна наркотична асоціація міста Тернопіль» Максим Катречко говорить, що на цьому вони не планують зупинятися і в подальшому планують ліквідувати такі реклами по всьому Тернополю.

Відео дня

— До цього ми подібну акцію проводили на Херсонщині, Вінниччині, Миколаївщині. Цього року зосередилися на Тернопільщині. Надіємося, до кінця цього року нам вдастся ліквідувати багато реклами наркотиків, — каже він.

Представник громадської спілки «Міжнародна наркотична асоціація міста Тернопіль» Ярослав Рафальський говорить, що перед тим, як організувати акцію в певному районі, вони об’їжджають місто та аналізують, у якому районі зосереджено найбільше реклами.

— Порівнюючи з областями, де ми швидше проводили акцію, у Тернополі немає так багато наркотичної реклами. Бачу, що в місті керівники ЖКГ та ОСББ, а також мешканці приватних будинків, з розумінням ставляться до цієї ситуації та самостійно ліквідовують подібного роду рекламу, — каже пан Ярослав.

Та крім цього, реклама наркотичних засобів псує фасад будинків, де їх малюють. Наразі акція передбачає лише замалювання таких реклам, але не ліквідацію руйнування фасаду. Начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Олеся М’ялковська говорить, що за цим мають стежити ті, хто управляє будинком.

— Якщо на території будинку є якесь порушення, працівник муніципальної інспекції виносить відповідний припис на утримувача будинку. Після цього управителі мають виправити все, що є на фасаді. За невиконання роботи накладається штраф, адже це є порушення закону. 

Просимо громадян стежити за чистотою фасадів будинків та ліквідовувати рекламу, що несе згубний характер — закликають 

Представник громадської спілки «Міжнародна наркотична асоціація міста Тернопіль».

 

 

Читайте також:

Тернопільські ТОРівці виявили громадян, які мали з собою, ймовірно, заборонені речовини

Вирощував коноплю… у горщиках для квітів: правоохоронці виявили порушника на Чортківщині

Вилучили кілограм наркотиків та гроші: правоохоронці затримали тернополян, яких підозрюють у злочині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up