10 березня у Тернополі відбудуться громадські слухання щодо внесення з мін у Генплан міста

10 березня у Тернополі відбудуться громадські слухання щодо внесення з мін у Генплан міста
  • У п’ятницю, 10-го березня 2023 року, в Тернопільській міськраді, розташованій по вулиці Листопадовій, 5, відбудуться громадські слухання щодо питання внесення змін до Генерального плану та зонування території Тернополя.
  • Захід розпочнеться о 12.00 в сесійній залі.

Повідомлення про оприлюднення проєкту містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану м. Тернополя» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку було опубліковано на офіційному сайті міськради 10 лютого поточного року.

В ньому були вказані мета і терміни громадського обговорення цього важливого для тернополян питання.

Зазначено, що метою розроблення проєкту містобудівної документації є:

Відео дня

а) пропозиції щодо подальшої стратегії планування і забудови території міста Тернопіль;

б) визначення принципів і напрямів планувальної організації та функціонального призначення території;

в) пропозиції щодо удосконалення системи обслуговування населення, вуличної та транспортної мережі, інженерного обладнання;

г) врахування інтересів фізичних та юридичних осіб, затверджених міських цільових програм та приведення містобудівної документації до сучасної нормативно-законодавчої бази.

Саме з такими пропозиціями з 14-го лютого 2023 року до 16-го березня 2023 року жителі можуть надсилати свої пропозиції (з обґрунтуваннями, за наявності). Вони мають бути викладені у письмовій формі або надіслані електронною поштою на адресу замовника: Тернопільської міської ради (контактні дані: 46001, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5, e-mail: [email protected]) із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження.

Матеріали проєктів містобудівної документації на паперових носіях розміщені в приміщенні управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради за адресою:

м. Тернопіль, вул. Миколая Коперника, 1, 2-й поверх, каб. №204 з вільним доступом до них громадськості в робочі дні з 09-00 год. до 13-00 години.

Під час процедури громадського обговорення Генплану передбачено проведення громадських слухань, які і призначені на 10 березня 2023 року.

Про це на сайті Тернопільської міськради повідомили 2 березня.

Зверніть увагу на те, що реєстрація учасників відбуватиметься безпосередньо на громадських слуханнях відповідно до документу, який посвідчує особу та підтверджує місце реєстрації. Тобто, якщо ви плануєте прийти на цей захід – не забудьте взяти з собою паспорт.

Редакція «20 хвилин» після оприлюднення Проєкту Генплану брала активну участь в його обговоренні. Ми спілкувались з цього приводу з експертами, і вже маємо, що вам розказати. Не пропустіть о 19.00 наш аналітичний матеріал про те, як планують урізати зелені зони Тернополя.

 

Читайте також:

Тернополяни можуть взяти участь у обговоренні генплану та плану зонування Тернополя: як це зробити

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ирина

    "...стратегія планування і забудови території міста Тернопіль" - звучить смішно. Дачі на Тарнавського підуть в процес? Типу-парк-сквер-все-для-людей?...)

    Андрійко М reply Ирина

    О, ні, не для того, даяників виселяди, щоб просто парк зробити. Скоріше сквер. А ще скоріше маленький газончик між багато- і не дуже- поверхівками
  • Бодя Олегович

    )))

keyboard_arrow_up