Партнер рубрики Події

У Тернополі стартував «Курс національного спротиву». Чому навчають

У Тернополі стартував  «Курс національного спротиву». Чому навчають
  • На базі Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою стартував «Курс національного спротиву».
  • Його можуть пройти всі бажаючі українці.
  • Перша група вже навчається за стандартами НАТО.

«Курс національного спротиву» – це короткі ввідні модулі військового вишколу, який може пройти будь-який громадянин України, – розповідають в Тернопільській ОВА.

Відео дня

В облдержадміністрації, додають, що зараз військовому вишколу навчається перша група. Зазначають, що цей курс має на меті ознайомити громадян з основами військової справи. Його поділено на три основних модулі: зброя і тактика; БПЛА та аеророзвідка; перша домедична допомога.

Загальна тривалість навчання становить близько чотирьох тижнів. За цей час учасники зможуть оволодіти базовими навичками підготовки з використанням стандартів НАТО і сучасних реалій ведення війни.

Довідка.
Згідно Закону України «Про основи національного спротиву» однією зі складових національного спротиву є підготовка громадян до нього.
Підготовка громадян України до національного спротиву – це сукупність заходів, які здійснюються державними органами та органами місцевого самоврядування з метою формування патріотичної свідомості та стійкої мотивації, набуття ними знань та практичних вмінь, необхідних для захисту України.
Завданнями підготовки громадян України до національного спротиву є:
  • сприяння набуттю громадянами України готовності та здатності виконання конституційного обов’язку щодо захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України;
  • військово-патріотичне виховання громадян України;
  • підготовка населення до умов життєдіяльності в районах ведення (воєнних) бойових дій.
Основою підготовки громадян України до національного спротиву є їх загальновійськова підготовка, яка організовується за територіально-зональним принципом, ґрунтується на засадах високої мотиваційної привабливості та узгоджується з процесом трансформації системи комплектування за призовом відповідно до принципів та найкращих практик держав – членів НАТО.
Загальновійськова підготовка громадян України полягає в опануванні базовими  загальновійськовими знаннями, практичними вміннями і навичками та поділяється на початкову і базову підготовку.

Чи хотіли б ви взяти участь у базовій військовій підготовці? Чи вважаєте такі навички необхідними для себе? Пишіть нам про це в коментарях.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що добровольці «Гвардії наступу» проходять бойовий вишкіл на Тернопільщині. А охочих тернополян запрошують на бойову підготовку

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Куницький

    Як потрапити на курси
  • Читач75

    Чому не написали як потрапити на курс?

    Паша Пашинський reply Читач75

    Тому, що цей цирк для галочки, ніхто не буде тренувати народ

    Читач75 reply Паша Пашинський

    Ну взагалі то я був на курсах в цих організаторів, просто саме про цей не був в курсі

    Ви якщо не були, то не означає що їх не проводять

keyboard_arrow_up