Партнер рубрики Події

У Тернополі організовують пікнік, щоб захистити парк

У Тернополі організовують пікнік, щоб захистити парк
  • Щоб захистити центральний парк від вирубування дерев і забудови, тернополяни організовують “Пікнік біля модринок”.

  • Захід відбудеться 29 квітня о 16 год. на галявині в парку ім. Т. Шевченка, біля пивзаводу.

Ідея організувати подію виникла спонтанно, зазначають організатори.

    - Ми зібрались з друзями вечеряти і однією з тем, яку зачепили до обговорення були саме незаконно знищені вночі модринки в парку Шевченка, - розповідає співорганізатор Леся Чернець. - Такі протиправні дії у нас в місті вже стали певним мейнстрімом з боку влади. За 8 років за даними еко активістів територія місцевих парків зменшилась на 20 га. І ніхто не притягнутий до відповідальності. Вирішили, що якщо мовчати і стояти осторонь, то парки можуть зменшуватись ще з більшою швидкістю.

Організатори розповідають, що на галявині в парку ім. Т. Шевченка вони часто святкували якісь події.

Відео дня

   - Ми брали гамаки, їжу, гітару і йшли саме на це місце відпочити, - каже Леся Чернець. - Інколи, і просто йшли туди з гамаками та книгами почитати, бо локація дійсно дуже класна. Ти недалеко від шуму міста, але ніби, як у лісі. Можливо саме тому, що ця локація вже стала нам рідною, вирішили привернути увагу не лише друзів та знайомих, а й інших жителів міста та ЗМІ, для цього ми створили публічну подію у Facebook.

Мета у організаторів одна - висловити протест проти незаконного знищення дерев та парків. Організатори хочуть показати, що такі громадські простори потрібні жителям Тернополя і користуються популярністю. Та нагадати місцевій владі, що необхідно проводити громадські обговорення.

   - Окрім того, що ми зберемо людей, які люблять проводити час у цьому місці та  хочуть висловити свій протест, ми ще й проведемо міні лекції. Запросили тих, хто уже давно протидіє забудові парків, - розповідає співорганізатор Роман Валігура. - Вони мають проінформувати нас, що робити у випадках незаконних дій стосовно вирубки чи забудови у парках, розповісти більше про поточну ситуацію, що склалась у місті відносно цього питання. Та й врешті-решт вирішити, що ми спільно можемо робити у майбутньому, щоб парки незаконно не забудовувались, а дерева не знищувались.

Активісти пробували отримати дозвіл на висадку дерев від “Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя”, та звідти їх перенаправили до міської ради писати заяву на ім’я міського голови, бо як зазначили “без відома мера в Тернополі нічого не відбувається”.

   - Люди, які долучилися, віднесли заяву до відділу звернень,  та поки ми не отримали відповіді. Якщо дозвіл нам не дадуть, то дерева садити не будемо, - каже ще одний організатор події Іра Ладан.

Отож, планують зібратися в понеділок, 29 квітня, саме на локації, де колись росли наші модрини і часто засмагали люди. Частинка парку між стадіоном Динамо та пивзаводом Опілля.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Роман Конста

    Как "пикник" защитит парк?
  • Володя Скасків

    Ооо пікнік коло пивзаводу... ностальгія)
  • Андрій Любецький

    Цікаво де ці активісти взяли дані і де були коли реально можна було щось зробити?

    Aleksandr Veresyuk reply Андрій Любецький

    Цікаво, що це ніякі не "активісти" на відміну від тебе, а просто звичайні люди, які там проводили вільний час.

    Андрій Любецький reply Андрій Любецький

    Andriy Budzinsky у 2013-2014.

    Andriy Budzinsky reply Андрій Любецький

    Андрій Любецький а коли щось можна було зробити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up